Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans programı öğrencileri tarafından, Cumhuriyetin 100. yılı anısına “Heykel Sergisi” düzenlendi.

Plastik sanatlar alanında açılan ilk lisansüstü programı olan Heykel Ana Sanat Dalı öğrencileri tarafından Enstitüler Binası fuayesinde serbest konulu heykel sergisi 18.10.2023 tarihinde gerçekleştirildi.
Serginin açılışında konuşan Heykel Anasanat Dalı Başkanı Doç. Ercan Yılmaz, Heykel Ana Sanat Dalı ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında “Plastik sanatlar alanında açılan ilk lisansüstü programı ve aynı zamanda ilk mezunu veren program Heykel Ana Sanat Dalı’dır. Bu sergi, yüksek lisans öğrencilerinin dersler kapsamında yaptıkları heykel çalışmalarından oluşmaktadır. Bu eseler hem atölye dersleri veren hocalarımızın hem de öğrencilerinin ortak emeğiyle ortaya çıktı.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan “Üniversitemiz Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Biz de bu kapsamda Heykel Ana Sanat Dalımız ile bu sergiyi hayata geçirdik. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.’ vecizesi sanata ve sanatçıya verilen önemin en güzel ifadesidir. Sanatçılar çok değerli ve çok özel insanlardır. Bir sanat ehlinin ifadesiyle bir göz görür diğeri sezer. Benim gibi sizler de büyük ihtimalle görmek ile bakmak arasındaki farkı bu sanatçı dostlarımızdan öğrenmişizdir. Bir hocamın duvarında asılı bir yazıda ‘Sanatın amacı ruhumuzu gündelik hayatın tozlarından temizlemektir.’ diyordu. Bende bugün bu sergiye katılan genç sanatçıların ruhlarımızı gündelik hayatın tozlarından temizledikleri kanaatindeyim.” diyerek serginin düzenlenmesinde emeği geçen başta Doç. Ercan Yılmaz olmak üzere, yüksek lisans öğrencilerine teşekkür etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Cumhuriyetimizin 100. yılını birbirinden güzel etkinliklerle kutladığımız bugünlerde bu anlamlı ve güzel etkinlikle bir araya geldik. Genç sanatçılarımızın eserlerinden oluşan bu serginin yapılacak etkinliklere örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Zihnimizde ufuk açıcı izler bırakan bu serginin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler tarafından gezilen sergi, büyük beğeniyle topladı.
Ek Resimler
Bu içerik 18.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.