TRAKYA ÜNİVERSİTESi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, KALİTE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BELİRLEMİŞ OLDUĞU DIŞ PAYDAŞLAR İLE BİR ARAYA GELDİ.

Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN’ın başkanlığında 14.12.2022 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Prof. Dr. Necmettin HACIEMİNOĞLU toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi ZAFER, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder ARPACI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal SOYTÜRK, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, İl Göç İdaresi Müdürü Musa AŞILOĞLU, Edirne Adliyesi Başsavcılık İdari İşler Müdürü Caner BOZOK, Edirne Valiliği Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi Proje Uzmanı Resul ANAÇ, TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü İstatistik Grup Müdürü Arzu ÖZALP, İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü Şube Müdürü Serkan GÜREL, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü Müze Araştırmacısı Utku Musa SUNA, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sabiha BULUT, Oda Sekreteri Mehtap BİRİNCİBUNAR, Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından Cüneyt KESKİN, Müdür Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Sedef ZEYREKLİ YAŞ , Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner DİNÇ ve Enstitü Sekreterimiz Cihan SAYAN katıldı.
Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN’ın açılış konuşmasında “Enstitümüz, bölgemizin ve Balkanların en büyük enstitüsü olup 63 Yüksek Lisans, 22 Doktora ve Sanatta Yeterlik olmak üzere toplam 85 programda 3000 öğrencimize lisansüstü eğitim vermektedir. “Biz Büyük Bir Aileyiz” anlayışıyla, dış paydaşlarımızı da dahil ederek daha büyük bir aileye dönüşmekten mutluluk duyuyor, iş birliği halinde olmayı ve iletişimin sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullanarak dış paydaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Enstitü Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Sedef ZEYREKLİ YAŞ’ın Enstitünün tanıtımını yaptığı sunumun ardından, katılımcıların öneri ve görüşlerine geçildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder ARPACI, Enstitümüz tarafından öğretmenlere yönelik bilimsel yayın hazırlama ve tez yazma konularında eğitim etkinliklerinin planlanmasını, Olgunlaşma Enstitüsü’ne akademik destek sağlanmasını teklif etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal SOYTÜRK, Edirne İli kapsamında çalışılmamış alanların belirlenerek o alanlarda çalışmaların desteklenmesi, tarihi eserlerin, kültürel mirasın, folklor ürünlerinin lisansüstü tezlere konu edilmesi, kapsamlı araştırmaların yapılması ve araştırma sonuçlarının dış paydaşlar ile paylaşılması önerisini sundu. Bu alanda yapılan çalışmaların kitaplaştırılması kapsamında öğrencilerimize basım desteği verilebileceğini belirtti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, Enstitümüz bünyesinde bulunan programlar ve akademik çalışmalar hakkında tanıtım toplantısı düzenlenmesini teklif etti.
İl Göç İdaresi Müdürü Musa AŞILOĞLU, ilimizin sınır bölgesi olması sebebiyle göç çalışmaları alanında program açılması önerisinde bulundu.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sabiha BULUT, öğrencilerimize yönelik staj iş birliklerinin oluşturulması ve burs sağlanması konularında destek verebileceklerini belirtti.
Ayrıca diğer katılımcılar tarafından, afet farkındalığının arttırılması, adli konularda öğrenci ve personelimizin bilgilendirilmesi, ortak Avrupa Birliği projeleri hazırlanması, ilgili öğrencilerimize meslek odalarında pratik yapmaları kapsamında girişimlerin ve toplantıların düzenlenmesi önerildi. Enstitü Müdürümüz Levent DOĞAN’ın, dış paydaşlar ve öğretim üyelerinden oluşan bir komisyon kurulması ve bu komisyon tarafından her yıl Edirne ile ilgili yapılan bir teze ödül verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının sonunda katılımcılar, iş birliğinin sağlanması ve Enstitüler tarafından ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olması sebebiyle teşekkürlerini ilettiler.

Ek Resimler
Bu içerik 14.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 343 kez okundu.