TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLERİ KALİTE ARTIRMA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16-17 Kasım 2017 tarihleri arasında, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun talimatı ve desteği ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un Başkanlığında Üniversitemiz bilimsel dergilerinin kalitesini artırmaya yönelik bir çalıştay yapıldı. Çalıştayda dergilerimizin editör ve editör yardımcılarına dergi kalitesinin nasıl artırılacağı, uluslararası bilimsel yayıncılık standartları ve dergi yapılanması, iyi raporlama kılavuzları, yayın etiği ve önemli indekslere kabul süreçleri gibi konularda sunumlar yapıldı. Bu sunumlar neticesinde dergi grupları toplanarak, kalite yolculuğunda öncelikli çalışma planlarını yaptılar ve çalıştay sonunda sundular. Prof. Dr. Uzun’un çalıştay sonuç raporunu sunmasının ardından konuşmacılara teşekkür belgesi, katılımcılara da sertifikaları verildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergimiz adına Editör Yrd. Doç. Dr. Ebru Z. Boyacıoğlu, Editör yardımcısı Emre Kalay, Müge Atakan ve Servet Karagöz katılımlarını gerçekleştirmişlerdir.

Bu içerik 28.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1230 kez okundu.