T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS, DOKTORA VE SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK/ İLAVE KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS, DOKTORA VE SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK/ İLAVE KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen Anabilim/Anasanat dallarının lisansüstü programlarına, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ek/ilave öğrenci alınacaktır.

Adaylar (Türk/Yabancı uyruklu) başvurularını 12.10.2020 ile 18.10.2020(en son  saat 17:30’a kadar) tarihleri arasında ilan metninde belirtilen tüm Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik programları için enstitu.trakya.edu.tr web adresinden online olarak yapılabilecek, online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir.

Adaylar en fazla bir programa başvuruda bulunabilir. Doktora programına başvuruda bulunan adaylar aynı anda tezli yüksek lisans programına başvuruda bulunamazlar.

 

A-    BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:

 Türk Uyruklular;

(1)   Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)   Özgeçmiş

(3)   Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

(4)   Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi). (e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgeleri de başvuruda ve kayıtta geçerlidir.)

NOT: Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi ile birlikte aslının da getirilmesi durumunda onay işlemi Enstitümüzce yapılacaktır.

(5)   Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge (ıslak veya elektronik imzalı) getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulanan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.

NOT: Not belgesi (Transkript) fotokopisi ile birlikte aslının da getirilmesi durumunda onay işlemi Enstitümüzce yapılacaktır.

(6)   ALES Sonuç Belgesi: Tezli Yüksek lisans programına ve Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi (Müzik, Resim ve Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans/Sanatta Yeterlik Programlarına başvuran adaylar hariç), doktoraya lisans diploması ile başvuracakların ALES’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir. ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı aşmamış olması gerekir.

(7)   Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

(8)   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

(9)   Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

 

 Yabancı Uyruklular;

(1)   Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)   Özgeçmiş

(3)   Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

(4)   Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk, Büyükelçiliğince, veya Noter Onaylı   Türkçe’ye çevrilmiş metni. (e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgeleri de başvuruda ve kayıtta geçerlidir.)

(5)   Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk, Büyükelçiliğince, veya Noter Onaylı Türkçe’ye çevrilmiş metni.

(6) Yüksek lisans veya Doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan, ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.

(7)   Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. Yabancı dil sınavı sonuç belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.

(8)                   Türkçe Yeterlik Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

(9)   Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

(10)       Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

NOT:    Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)

 

B-DEĞERLENDİRME

B-1) Türk Uyruklular;

 Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

- Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirme sınavının % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

- Bilimsel değerlendirme (yazılı ve/vaya sözlü) sınavı yapmayacak Anabilim Dalları Tezli yüksek lisans programına başvuruların değerlendirilmesinde başarı notu ALES puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %50’si toplanarak bulunur.

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun tezli yüksek lisans programları için yüz üzerinden en az 65.00 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

- Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı Bilimsel Değerlendirme sınavı uygulama sınavında, model ya da kurulu kompozisyon üzerinden kağıt üzerine bir çalışma üretilecektir. Mülakat için sanatsal çalışmalarından oluşan portfolyolarının getirilmesi zorunludur. Resim-İş Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programına öğrenci kabülünde ALES SÖZ puan türü zorunludur. ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

- Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz, mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarak yapılır.

- Resim Anasanat Dalı Resim Sanatta Yeterlik Programı için öğrenci kabulünde bilim sınavı yapılacak olup, söz konusu sınav; yazılı sınav ve portfolyo değerlendirme şeklinde gerçekleştirilecektir.

- Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

Doktora Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

- Doktora programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

- Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz; mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve Lisans/Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarak yapılır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

- Bilimsel değerlendirme (yazılı ve/vaya sözlü) sınavı yapmayacak olan Anabilim/Anasanat Dallarının Doktora/Sanatta Yeterlik programına başvuruların değerlendirilmesinde başarı notu  ALES puanının %50'si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %50’si toplanarak bulunur. Anasanat Dallarına yapılacak müracaatlarda Mülakat için sanatsal çalışmalarından /ilan metninde istenen eserlerin kayıtlarından oluşan portfolyolarının %70i, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre)%30’u toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun Doktora/Sanatta Yeterlik programları için yüz üzerinden en az 70.00 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

B-2) Yabancı Uyruklular;

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi [not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak] en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilir ve kontenjan kadar öğrenci alınır.

***Resim Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans programı için 2 (iki) kişi olarak kontenjanı belirlenen yabancı uyruklu öğrenci alımında T.C. uyruklular için ilan edilen tarihte özel yetenek ve bilim sınavı yapılacaktır. Sınav dili Türkçe’dir.

****Müzik Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans programı için 1 (bir) kişi olarak kontenjanı belirlenen yabancı uyruklu öğrenci alımında T.C. uyruklular için ilan edilen tarihte özel yetenek ve bilim sınavı yapılacaktır. Sınav dili Türkçe’dir.

C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

 Türk Uyruklular ;

 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) VE MÜLAKAT  TARİHİ:

YÜKSEK LİSANS  :  21 EKİM 2020 ÇARŞAMBA  Saat:10:00

DOKTORA              :  22 EKİM 2020  PERŞEMBE         Saat: 10:00

 

 

Yabancı Uyruklular (Resim Anasanat Dalı):

***Resim Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans programı için 2 kişi olarak kontenjanı belirlenen Yabancı Uyruklu öğrenci alımında T.C. uyruklular için ilan edilen tarihte özel yetenek ve bilim sınavı yapılacaktır. Sınav dili Türkçe’dir.

Yabancı Uyruklular (Müzik Anasanat Dalı):

****Müzik Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans programı için 1 (bir) kişi olarak kontenjanı belirlenen yabancı uyruklu öğrenci alımında T.C. uyruklular için ilan edilen tarihte özel yetenek ve bilim sınavı yapılacaktır. Sınav dili Türkçe’dir.

 

 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME VE MÜLAKAT YERLERİ:

İlgili Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarının Bulunduğu Fakülteler.

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN TÜRKÇE YETERLİK SINAV TARİHİ:

20 EKİM 2020 SALI günü saat 10:00’da online yapılacaktır.

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN YABANCI DİL SINAV TARİHİ:

20 EKİM 2020 SALI günü saat 13:30’da online yapılacaktır.(Doktora programlarına başvuru yapan Yabancı dil belgesi olmayan Yabancı Uyruklu Adaylar için)

NOT: Türkçe Seviye Belirleme Sınavı ile Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na girecek adaylar Enstitü Müdürlüğünden online sınav link adresi ile şifre almak zorundadır.

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için 2-4 KASIM 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Online başvuru yapan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ:

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Programları : 5-6 KASIM  2020  tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

NOTLAR:

-Online olarak Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran adayların yerleşmeleri halinde kayıt esnasında istenilen belgelerin asıllarını getirmeleri gerekmektedir.

-Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuracak adaylardan lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar (Alan Dışı) en çok 1 yıl sürecek olan “Bilimsel Hazırlık Programı”na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.

-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında ilan edilen kontenjanlar kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjanlara kayıt yapılır.

-Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere        % 10 ek kontenjan açılır.

 

06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.

 

 

ANABİLİM/ANASANAT DALLARININ DEĞERLENDİRMEYİ HANGİ SINAV ŞEKLİ İLE YAPACAKLARINA DAİR TABLO

ALES PUANI %50+MEZUNİYET

PUANI %50

YÜZ YÜZE YAZILI VE/VEYA MÜLAKAT

Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı

İnsan ve Toplum Araştırmaları Anabilim Dalı

Bankacılık Anabilim Dalı

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ı

İşletme Anabilim Dalı

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı

Çalışma İktisadı Anabilim Dalı

Güzel Sanatlar Egitimi Anabilim Dalı

Girişimcilik Anabilim Dalı

Resim Anasanat Dalı

İktisat Anabilim Dalı

 

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı

 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

 

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

 

Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı

 

Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

 

Temel İslam Anabilim Dalı

 

 

 

 

 

 


      SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

ANABİLİM /ANASANAT/ BİLİM DALLARI

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

 

DOKTORA

 

 

ALES PUAN TÜRÜ

TC. UYR.

YAB. UYR.

TC. UYR.

YAB. UYR.

ALAN İÇİ

   ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

Bankacılık Anabilim Dalı

5

-

-

-

-

-

-

-

ALES-EA

Çalışma İktisadı Anabilim Dalı

1

3

-

-

-

-

-

-

ALES-EA

Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı

3

2

-

1

-

-

-

-

ALES-SÖZ

Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

4

-

-

-

-

1

2

-

ALES SÖZ

Girişimcilik Anabilim Dalı

 

5

-

-

-

-

-

-

ALES EA

İktisat Anabilim Dalı

3

3

3

3

1

1

-

-

ALES EA

İnsan ve Toplum Araştırmaları

5

 

1

-

-

-

-

-

ALES-SÖZ

İşletme Anabilim Dalı

 Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı

20

-

10

-

-

-

-

-

ALES –EA

 

 

 

İşletme Anabilim Dalı

 Muhasebe ve Finansman Bilim Dalı

-

-

-

-

5

-

3

-

ALES EA

 

İşletme Anabilim Dalı

Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı

-

-

-

-

2

-

-

-

ALES EA

 

Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı

Resim-İş Eğitimi Bilim Dalı

2

-

2

-

-

-

-

-

ALES-SÖZ

Resim Anasanat Dalı

-

-

-

-

2

-

-

-

ALES ZORUNLULUĞU YOK

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı

-

2

-

-

-

-

-

-

ALES EA

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

3

-

-

-

-

-

-

-

ALES-EA

Temel İslam Anabilim Dalı

-

-

1

-

-

-

-

-

ALES ZORUNLULUĞU YOK

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

Türk Dili Bilim Dalı

 

--

 

-

 

-

 

-

 

2

 

 

 

1

 

-

ALES -SÖZ

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

3

-

-

-

2

-

-

-

ALES-EA

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı

 Alman Dili ve  Eğitimi Bilim Dalı

8

-

3

-

3

-

2

-

ALES-SÖZ

 

 

 

 

 

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

Bankacılık  Anabilim Dalı

  Bankacılık  Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Öğrenciler için; (ALES-EA puan türü)

Alan İçi:  Bankacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık,Bankacılık ve Finans ve Mühendislik Bölümlerinden mezun olmak 5 kontenjan

İktisat Anabilim Dalı

 İktisat Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

 Alan İçi: Fakültelerin İktisat bölümlerinin mezunu olmak 3 kontenjan,

Alan Dışı: İktisat bölümünün dışındaki tüm bölümler  Bilimsel Hazırlık okutulacaktır 3 kontenjan.

İktisat Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

 Alan İçi: Fakültelerin İktisat bölümlerinin mezunu olmak 3 kontenjan,

Alan Dışı:  İktisat Bölümü dışındaki tüm bölümler alan dışı kabul edilmektedir. Bilimsel Hazırlık okutulacaktır 3 kontenjan

İktisat Doktora programı T.C. Uyruklular İçin ;(ALES EA puanı)

 Alan İçi Doktora programı için; İktisat Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu olmak. Yüksek lisansını belirtilen alanda yapmamış ancak lisansını söz konusu alandan (iktisat) mezun olmuş olanlar alan içi olarak kabul edilecek olup, bu öğrenciler bilimsel hazırlık almayacaktır 1 kontenjan

Alan Dışı: İktisat Bölümü lisans mezunu ya da İktisat Anabilim dalında yüksek lisans derecesi olmayan tüm adaylar alan dışı kabul edilmektedir. Alan dışı tüm öğrencilere Bilimsel Hazırlık okutulacaktır 1 kontenjan,

Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

Engelli Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; ALES SÖZEL

Alan İçi: Özel Eğitim lisans mezunu olmak  4 kontenjan,

Engelli Çalışmaları Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin; ALES SÖZEL

Alan Dışı Öğretmen Yetiştirme ile ilgili Yüksek Lisans programlarından mezun olmak  1 kontenjan,

Engelli Çalışmaları Doktora Programı Yabancı Uyruklular İçin;( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan Dışı: Özel Eğitim Alanında yüksek lisans yapmış olmak.  2 kontenjan

Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin; ALES SÖZEL

 Alan İçi: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölüm lisans mezunu olmak.3 kontenjan

 Alan Dışı Felsefe, Tarih, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Sanat Tarihi, Psikoloji Bölümleri lisans mezunu olmak:.  2 kontenjan,

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan Dışı: Felsefe, Tarih, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Sanat Tarihi, Psikoloji Bölümleri lisans mezunu olmak  1 kontenjan

 

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

 Alan İçi: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Ekonomi Politik Bölümlerinden mezun olmak. 3 Kontenjan

  Uluslararası İlişkiler Doktora programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler ya da Ekonomi Politik programlarından birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.2 kontenjan

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı

 Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek lisans programı için  TC Uyruklular için ; (ALES-EA)

Alan Dışı:  4 yıllık Fakültelerin veya Yüksekokulların tüm mezunları başvurabilir. Bilimsel hazırlık programı okumayacaklardır. 2(iki) kontenjan. Ales (E.A.) şartı vardır

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler  Anabilim Dalı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

 Alan İçi:  Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Ekonomi Politik Bölümlerinden mezun olmak 3 Kontenjan

 

Çalışma İktisadı Anabilim Dalı

 

 

Çalışma İktisadı Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

 Alan İçi: İktisat ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Bölümünden eğitimlerini tamamlamış olanlar. 1 kontenjan

Alan Dışı: İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları, Sosyoloji, Felsefe Lisans Bölümlerinden eğitimlerini tamamlamış olanlar. 3 kontenjan,

Resim Anasanat Dalı

Resim Sanatta Yeterlik  Programı T.C. Uyruklular için; ( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi: Resim, Heykel, Plastik Sanatlar ve Güzel Sanatlar Eğitimi (Resim İş Öğretmenliği) bölümlerinin herhangi birinden yüksek lisans diplomasına sahip olmak.2 Kontenjan

İşletme Anabilim Dalı

Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı

Muhasebe ve Denetim Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

 Alan İçi: İşletme Bölümü mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları 20 kontenjan

Muhasebe ve Denetim Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin; ( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

 Alan İçi İşletme Bölümü mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları. 10 yabancı uyruklu kontenjan

İşletme Anabilim Dalı

Muhasebe ve Finansman Bilim Dalı

 

 

 

 

 

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı T.C.  Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

 Alan İçi İşletme Bölümü mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Finans lisans programı mezunları, Uluslararası Finans lisans programı mezunları, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları. Yüksek lisans mezuniyet şartı olarak; herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir.  5 Kontenjan

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı  Yabancı Uyruklular İçin(ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi: İşletme Bölümü mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Finans lisans programı mezunları, Uluslararası Finans lisans programı mezunları, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları. Yüksek lisans mezuniyet şartı olarak; herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir. 3 Kontenjan

İşletme Anabilim Dalı

Yönetim ve Organizasyon

Yönetim ve Organizasyon Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

4 yıllık Fakülte veya Yüksekokulların; İşletme, kamu yönetimi, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sağlık yönetimi, uluslararası işletme yönetimi, işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve İşletme Bilgi Yönetimi bölümlerinden birisinden mezun olmak. Yüksek lisansını; İşletme, kamu yönetimi, endüstri mühendisliği, örgütsel davranış, işletme mühendisliği, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sağlık yönetimi, ulusla arası işletme yönetimi, işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve İşletme Bilgi Yönetimi bölümlerinden birisinde yapmış olmak. 2 kontenjan

İnsan ve Toplum Araştırmaları Anabilim Dalı

İnsan ve Toplum Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans T.C. Uyruklular için (ALES SÖZ puan türü)

Alan içi: İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. 5 Kontenjan

İnsan ve Toplum Araştırmaları Tezli Yüksek LisansYabancı Uyruklular için (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan içi: İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. 1 Kontenjan

Girişimcilik Anabilim Dalı

Girişimcilik Tezli Yüksek lisans programı için; ALES-EA

Alan Dışı: Tüm Fakülte ve 4 yıllık yüksekokul mezunları başvurabilir. 5 Kontenjan.

Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı

Resim-İş Eğitimi Bilim Dalı

Resim-İş Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular için; ( ALES SÖZ)

Alan içi: Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Baskı resim Bölümü, Grafik Bölümü ve Bileşik Sanatlar herhangi birinden lisans diplomasına sahip olmak, Resim-İş Eğitimi Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans Programına başvuruda bulunacak adayların bilim sınavları; uygulama sınavı, yazılı sınav ve portfolyo ile değerlendirme (mülakat) şeklinde gerçekleştirilecektir. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır 2 Kontenjan

 Resim-İş  Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular için; ( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan içi: Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Baskı resim Bölümü, Grafik Bölümü ve Bileşik Sanatlar herhangi birinden lisans diplomasına sahip olmak, Resim-İş Eğitimi Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans Programına başvuruda bulunacak adayların bilim sınavları; uygulama sınavı, yazılı sınav ve port folyo ile değerlendirme (mülakat) şeklinde gerçekleştirilecektir. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır 2 kontenjan

 

Temel İslam Anabilim Dalı

Temel İslam Tezli Yüksek Lisans Programı Yabancı Uyruklular İçin ;(ALES Zorunluluğu Yoktur)

Alan İçi: İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi mezunu olmak. 1 Kontenjan

 

 

 

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı

Alman Dili Eğitimi Bilim Dalı

Alman Dili Eğitimi Tezli Yüksek lisans programı TC Uyruklular İçin;(ALES SÖZ. Puan türü)

Alan İçi: Dört yıllık Yabancı Diller / Almanca ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi/Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe Lisans Programından mezun öğrenciler.) lisans derecesinde mezunu olmak. 8 Kontenjan

Alman Dili Eğitimi Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin; (ALES zorululuğu yoktur)

Alan İçi: Dört yıllık Yabancı Diller / Almanca ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi/Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe Lisans Programından mezun öğrenciler.) lisans derecesinde mezunu olmak.3 kontenjan

 

 

Alman Dili Eğitimi Doktora programı TC Uyruklular İçin;(ALES SÖZ. Puan türü)

Alan içi : : Alman Dili Eğitimi Doktora programında da yalnızca alan içi öğrenci kabul edilir. Yabancı Diller / Almanca ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi/Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviri bilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe  tezli yüksek lisans programlarından mezun olmak. İkinci yabancı dil şartı aranmaz. Başvuru koşullarında adı geçen yabancı dil belgesi alan dili olarak ALMANCA olmalıdır. Ayıca mülakat sınavı bölüm tarafından yapılır,  3 Kontenjan

Alman Dili Eğitimi Doktora programı Yabancı Uyruklular İçin; (ALES zorunluluğu yoktur)

Alan içi : : Alman Dili Eğitimi Doktora programında da yalnızca alan içi öğrenci kabul edilir .Yabancı Diller / Almanca ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi/Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviri bilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe  tezli yüksek lisans programlarından mezun olmak. İkinci yabancı dil şartı aranmaz. Başvuru koşullarında adı geçen yabancı dil belgesi alan dili olarak ALMANCA olmalıdır. 2 Kontenjan

Türk Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı

Türk Dili Bilim Dalı

Türk Dili Doktora programı T.C. Uyruklular için (ALES SÖZ. Puan türü)

Alan İçi: Türk Dili Doktora programı T.C. Uyruklular için (ALES SÖZ. Puan türü) Alan İçi: Türk Dili üzerine yüksek lisans yapmış olmak 2 kontenjan

Türk Dili Doktora programı Yabancı Uyruklular için  ( ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi: Türk Dili ve Edebiyatı ile ilgili bölümlerinden /anabilim dallarından/programlardan mezun olmak 1 kontenjan

 

 

 

 

Bu içerik 09.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 9020 kez okundu.