T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI ''ÖZEL EĞİTİM'' ALT ALANINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

 

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

 

İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI

“ÖZEL EĞİTİM”

ALT ALANINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsü İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora Programı “ÖZEL EĞİTİM”alt alanına öğrenci alınacaktır.

Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan ilgili Doktora Programında ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan Usul ve Esaslarda verilmektedir:

https://yuzikibinbursu.yok.gov.tr/Documents/AnaSayfa/100_2000_Usul_Esaslar.pdf

            100/200 YÖK Doktora Bursu kapsamındaki kontenjanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların;

 

  1. A.     BAŞVURUKOŞULLARI

 

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak.  Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Doktora programına lisans diploması ile başvuracakların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puan almış olmaları gerekir.

d) Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. (Yabancı Dil sınavı geçerlilik süresi sınavın açıklandığı tarih itibari ile 5yıldır.)

e) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf  Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

f) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

g)Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

ğ) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

 

 

  1. B.     BAŞVURU İÇİN GEREKLİBELGELER
  2. 1.      Başvuru formu : (sobe.trakya.edu.tr adresindenulaşabilirler.)
  3. 2.      Dilekçe : Tez yapmak istedikleri alt alanı, herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını ve iletişim bilgilerini belirten imzalıdilekçe
  4. 3.      Nüfus cüzdanıfotokopisi,
  5. 4.      ALES (veya eşdeğer) Sonuç Belgesi : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) belgesi (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafındanonaylanır).
  6. 5.      Diploma : Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafındanonaylanır),
  7. 6.      Not Durum Belgesi (transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkatealınacaktır.
  8. 7.      Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi : Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınmasızorunludur.
  9. 8.      6 adetfotoğraf
  10. 9.      Askerlik durum belgesi Erkek adaylar içindir. (Kesin kayıttagetirilebilir.)
  11. 10.  Özgeçmiş
  12. 11.  Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyonistenir.
  13. 12.  Adli sicil kaydı olmadığına dair belge (E-Devlet çıktısı olabilir.)

 

  1. C.     DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDADEĞERLENDİRME

 

 

ALES

Puanı

YüksekLisans/Lisans Not

Ortalaması

Sözlüve/veyaYazılıSınav

 

BaşarıPuanı

 

 

% 50

 

 

% 25

 

 

% 25

Biradayınbaşarılısayılabilmesiiçinbaşarınotununyüzüzerindenenaz 70 olmasıgerekirveenyüksekpuandanenküçüğedoğrusıralamayapılarak, ilanedilenkontenjankadaröğrencialınır. İlanedilenkontenjankadaryedekadaybelirlenirve ilk yedektenbaşlanarakboşkalankontenjanakayıtyapılır.

 

 

Ç. BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ, SINAV TARİHİ VE YERİ, SONUÇLARIN İLANI

 

BaşvuruTarihleri

Adaylarbaşvurularını,26-29 AĞUSTOS 2019tarihleriarasında(Haftasonuhariç)saat17:00’ye kadaryukarıdabelirtilenbaşvuruevraklarıylabirlikteşahsenveyanoteronaylıvekâletnameileyapmalarıgerekmektedir.  Posta yoluylayapılanbaşvurularişlemealınmayacaktır.

BaşvuruiçinistenilenbelgelerinSosyalBilimlerEnstitüsü’neeldenteslimedilmesigerekmektedir. Geçyapılanbaşvurulardeğerlendirmeyealınmayacaktır.

 

BaşvuruYeri

TrakyaÜniversitesi Balkan YerleşkesiEnstitülerBinasıSosyalBilimlerEnstitüsüMüdürlüğü

 

SınavTarihiveYeri

Yazılıve/veyaSözlüMülakat

SınavTarihi: 05.09.2019

SınavSaati :10:00

Yer: EğitimFakültesiEngelliÇalışmalarıAnabilim Dalı

 

SonuçİlanTarihiveYeri

 

06.09.2019tarihindesobe.trakya.edu.tr  web adresindeyayınlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. D.    KESİN KAYIT ve DERSLERİN BAŞLAMATARİHLERİ

 

KesinKayıtTarihi

09-10 EYLÜL 2019Kesinkayıtiçinadayınşahsenbaşvurmasıgerekmektedir. NoterVekâletiilekayıtyaptırılabilir.

YedekKayıtTarihleri

 11 EYLÜL 2019

DerslerinBaşlamaTarihi

23 EYLÜL 2019

 

  1. E.     SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI “ÖZEL EĞİTİMALT ALANI

KONTENJANI, BAŞVURU KOŞULLARI

 

BaşvuruYapılacakEnstitü ABD

Kontenjan

TezÇalışmasıYapılacakAraştırmaAlanı

 

BaşvuruKoşulları / ALES PuanTürü

 

İnterdisiplinerEngelliÇalışmalarıAnabilim Dalı

 

 

3

 

 

ÖzelEğitim

Yüksek            LisansderecesiileDoktoraProgramınabaşvuracakadaylariçin:ÖğretmenYetiştirmeProgramlarındanyükseklisansprogramımezunuolmakveyaEngelliÇalışmalarıDoktoraprogramındaöğreniminedevamediyorolmak(tezaşamasınageçmemişolmak).

LisansderecesiileDoktoraProgramınabaşvuracakadaylariçin:

4 üzerindenenaz 3 not ortalamasınasahipolarakHerhangibirÖğretmenYetiştirmeProgramındanlisansmezunuolmak.veyaPedagojikFormasyonSertifikasınasahipolupherhangibirlisansprogramındanmezunolmak.  Ales PuanTürü:Sözel

 

 

NOT:Sosyal Bilimler Enstitüsü İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora Programı “ÖZEL EĞİTİM” alt alanına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

 

Ek Dosyalar
Bu içerik 22.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 4578 kez okundu.