Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından 01 Aralık 2022 tarihinde Toplumsal Cinsiyet Kongresi düzenlenecektir.

Toplumsal cinsiyet konusu özellikle geleneksel toplumlarda yoğun bir biçimde karşımıza çıkarken teknolojiden edebiyata, sağlıktan eğitime her alanda önem arz etmektedir. Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet arasındaki farklılıkların ortaya konarak, toplumsal cinsiyetin ortaya çıkardığı sorunlara dair akademik çalışmaların yapılması ve çözüm önerileri getirilmesi önemlidir. Bu bağlamda 40. Yıl etkinlikleri kapsamında  Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları ABD ile Kadın Sorunları Araştırma Merkezi’nin de paydaş olacağı ve gelenekselleşmesini planladığımız bir bilim kongresi yapılarak, alanda çalışma yapan akademisyen ve lisansüstü öğrencilerin bir araya gelmesi, akademik paylaşımda bulunması, yaptıkları çalışmalarla birlikte sorunların tartışılması ve çözüm önerileri getirilmesi amaçlanmaktadır.
Kongreye bildiri gönderimi süresi 07 Kasım 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Kongre hakkında bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 212 kez okundu.