Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize yönelik “MAXQDA Pro 2024 Nitel Veri Analizi Eğitimi” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize yönelik “MAXQDA Pro 2024 Nitel Veri Analizi Eğitimi” 25 Aralık 2023 Pazartesi günü 09.00-12.00 & 13.00-17.00 saatleri arasında sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin yoğun bir katılım sağladığı eğitim, İstar Araştırma & Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı ve MAXQDA Profesyonel Eğitmeni Fırat YILMAZ tarafından verildi.
Eğitim, Fırat YILMAZ’ın MAXQDA Nitel Veri Analizi Programı hakkında bilgilendirmesi ile başladı. Ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN daha önce Trakya Üniversitesinin Kuruluşunun 40. Yılı Faaliyetleri kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 20 - 21 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “MAXQDA ile Nitel Veri Analizi” eğitiminin kısıtlı katılımcıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Öğretim elemanlarımızdan ve öğrencilerimizden eğitimin tekrarlanması ve katılımcı sayısının arttırılması yönünde çok sayıda talep alındığını, böylelikle de yeni bir eğitim verilmesinin hayata geçirildiğini söyledi. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman N. HATİPOĞLU’nun desteği, Doç. Dr. Ebru Z. BOYACIOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Elvin DİNLER KISAÇTUTAN’ın katkılarıyla hem programın hem de eğitimin Üniversitemize kazandırıldığını belirtti. Nitel veri analizinde ve özellikle Sosyal Bilimler alanında son yıllarda oldukça rağbet gören bir program olması sebebiyle de öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize akademik bir katkı sağlamaktan dolayı memnun olduklarını bildirdi.
Doç. Dr. Ebru Z. BOYACIOĞLU, eğitimin gerçekleştirilmesi ve programın Üniversite mensuplarının erişimine açılması hususunda memnuniyetlerini dile getirdi. Daha önce gerçekleştirilen eğitim programının ardından daha geniş çaplı bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU katıldığı programda katılımcıları selamladı. Gerçekleştirilen eğitim programında emeği geçenlere teşekkür etti ve benzer organizasyonların hayata geçirilmesinde gerekli desteği sağlayacaklarını bildirdi.
Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin nitel araştırma ve analiz yöntemleri ile ilgili bilgilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalarda kullanılabilecek araştırma soruları ve tasarımları konusunda yardımcı olmak ve nitel veri analizi yöntemlerini araştırma projelerinde kullanma kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim programında, MAXQDA Eğitmeni Fırat YILMAZ tarafından belgeleri alma, kod oluşturma, değişken atama, kodlayıcılar arası uzlaşma, Maxdicto işlevleri, betimsel analiz, karşılaştırmalı analiz ve ilişkisel analiz gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin aktif olarak katılım sağladığı programda çok sayıda soru cevaplandı. Her seviyeden araştırmacının projelerini başarıyla tamamlamaları için etkili, yenilikçi ve kolay bir arayüze sahip veri kodlama, analiz etme ve sonuçları görselleştirme araçları sunan program ile akademik gelişimlerine katkı sağlandı.
Ek Resimler
Bu içerik 25.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 144 kez okundu.