SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen Anabilim/Anasanat dallarının lisansüstü programlarına, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ek kontenjan ile öğrenci alınacaktır.

 

Adayların (Türk/Yabancı uyruklu) başvurularını 1-2 EKİM 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Adaylar en fazla bir tezli yüksek lisans programına başvuruda bulunabilir.

Adaylar en fazla bir doktora programına başvuruda bulunabilir. Doktora programına başvuruda bulunan adaylar aynı anda tezli yüksek lisans programına başvuruda bulunamazlar.

 

 

A-    BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:

 

 Türk Uyruklular;

(1)   Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)   Özgeçmiş

(3)   Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

(4)   Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).

NOT: Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi ile birlikte aslının da getirilmesi durumunda onay işlemi Enstitümüzce yapılacaktır.

(5)   Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulanan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.

NOT: Not belgesi (Transkript)  fotokopisi ile birlikte aslının da getirilmesi durumunda onay işlemi Enstitümüzce yapılacaktır.

 

(6)   ALES Sonuç Belgesi: Tezli Yüksek lisans programına ve Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi (Müzik, Resim ve Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans/Sanatta Yeterlik Programlarına başvuran adaylar hariç), doktoraya lisans diploması ile başvuracakların ALES’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir. ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı  aşmamış olması gerekir.

 

(7)   Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

(8)   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

(9)   Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

 Yabancı Uyruklular;

 

(1)   Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)   Özgeçmiş

(3)   Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

(4)   Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni.

(5)   Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş metni.

(6)   Yüksek lisans veya Doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan, ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.

(7)   Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. Yabancı dil sınavı sonuç belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.

(8)   Türkçe Yeterlik Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

(9)   Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

(10) Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

NOT:

Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)

 

B-DEĞERLENDİRME

 

B-1) Türk Uyruklular;

 Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

Doktora Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

Doktora programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

B-2) Yabancı Uyruklular;

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi [not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak] en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilir ve kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

 

 Türk Uyruklular;

 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) VE MÜLAKAT  TARİHİ:

YÜKSEK LİSANS  : 04 Ekim 2018  Perşembe     Saat:10:00 DOKTORA              : 04 Ekim 2018  Perşembe  Saat :14:00

 

 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME VE MÜLAKAT YERLERİ:

İlgili Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarının Bulunduğu Fakülteler.

 

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN TÜRKÇE YETERLİK SINAV TARİHİ:

04 Ekim 2018 Perşembe günü saat 10:00’da Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır.

YABANCI UYRUKLULAR İÇİN YABANCI DİL SINAV TARİHİ:

04 Ekim 2018 Perşembe günü saat 15:00’da Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır. (Doktora programlarına başvuru yapan Yabancı dil belgesi olmayan Yabancı Uyruklu Adaylar için)

 

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

Tüm programlar için: 8-9 Ekim 2018 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Vekâlet ile kayıt yaptırılabilir.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ:

Tüm Programlar için: 10  Ekim 2018  tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

 

NOTLAR:

-Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuracak adaylardan lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar en çok 1 yıl sürecek olan “Bilimsel Hazırlık Programı”na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.

 

-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında ilan edilen kontenjanlar kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjanlara kayıt yapılır.

 

-   Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

 

-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere

 % 10 ek kontenjan açılır.

 

06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan Öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

 

ANABİLİM /ANASANAT/ BİLİM DALLARI

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

 

DOKTORA

 

 

ALES PUAN TÜRÜ

TC. UYR.

YAB. UYR.

TC. UYR.

YAB. UYR

TC. UYR.

YAB. UYR.

TC. UYR.

YAB. UYR.

ALAN İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı

5

-

5

-

-

--

-

-

-

-

4

-

8

-

ALES-SÖZ

Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

4

-

2

-

-

-

-

-

 

2

-

2

-

ALES-SÖZ

 

Bankacılık Anabilim Dalı

6

 

-

 

 

 

-

-

-

-

-

-

-

ALES-EA

Ekonometri Anabilim Dalı

3

3

 

 

 

 

 

 

1

1

 

 

ALES EA

Engelli Çalışmaları

-

-

1

1

-

-

-

-

-

2

 

1

ALES-SÖZ

Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı

10

5

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALES-SÖZ

İktisat Anabilim Dalı

3

2

2

1

      

 

 

 

-

-

-

-

ALES EA

İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı

       3

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALES EA

Temel Eğitimi Anabilim Dalı

5

2

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

ALES -EA

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

5

2

-

-

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

ALES-EA

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı -Türk Dili Bilim Dalı

2

-

1

 

 

 

 

 

 

2

-

-

-

ALES -SÖZ

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

-

-

-

-

-

--

-

-

-

-

1

1

-

-

ALES-EA

Yabancı Diller Anabilim Dalı Alman Dili Eğitimi Bilim Dalı

4

 

2

 

-

-

-

-

-

-

2

-

2

-

 

ALES-SÖZ

Görsel Kültür(İnterdisipliner),

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maliye

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim Bilimleri

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

 

 

 

Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı       (Namık Kemal Üniversitesi ile ortak program)

 

Alman Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek lisans programı içinAlan içi kontenjan;

T.C.ve Yabancı Uyruklular İçin;

Dört yıllık Yabancı Diller (Alman Dili Eğitimi-Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe Lisans Programından mezun öğrenciler.) lisans derecesinde mezun olmak. T.C. Uyruklular için 4 kontenjan, Yabancı Uyruklular için 2 kontenjan

Alman Dili ve Edebiyatı Doktora programı için Alan içi kontenjan;

T.C. ve Yabancı Uyruklular İçin;

Yabancı Diller ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi-Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe (Lisans Programından mezun öğrenciler) Yüksek lisans derecesinde mezun olmak. T.C. Uyruklular için 2 kontenjan, Yabancı Uyruklular için 2 kontenjan

 

 

 

 

 

 

Balkan Çalışmaları

Balkan Çalışmaları Yüksek lisans Programı için;

T.C. Uyruklu öğrenciler 5 kişilik Alan içi kontenjan için;(ALES SÖZ)

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmak 2 kişi

İlahiyat Fakültesi ve/veya İslami İlimler Fakültesi Liğsans programlarından mezun olmak: 3 kişi

Yabancı Uyruklu öğrenciler 5 kişilik Alan içi kontenjan için;

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmak 2 kişi

İlahiyat Fakültesi ve/veya İslami İlimler Fakültesi Liğsans programlarından mezun olmak: 3 kişi

 

Balkan Çalışmaları Doktora Programı için;

T.C.  Uyruklu öğrenciler 4 kişilik Alan içi kontenjan için;(ALES SÖZ)

Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı ve/veya İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim dalı ve/veya Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı programlarının birinde Yüksek Lisans yapmış olmak: 3 kişi

Türk Dili ya da Türk Edebiyatı alanında Yüksek Lisans yapmış olmak: 1 kişi

Yabancı Uyruklu öğrenciler 8 kişilik Alan içi kontenjan için;

Türk Dili ya da Türk Edebiyatı alanında Yüksek Lisans yapmış olmak: 2 kişi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı ve/veya İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim dalı ve/veya Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı programlarının birinde Yüksek Lisans yapmış olmak: 3 kişi

Balkan Çalışmaları Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak: 3 kişi

 

Bankacılık

 

T.C. Uyruklu Öğrenciler için Alan içi kontenjan;

Bankacılık Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümlerinin hepsi, Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Bölümleri lisans mezunu olmak.

6 T.C. Uyruklu,

 

 

 

 

 

 

 

İktisat

 

İktisat Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

 Alan İçi: Fakültelerin İktisat bölümlerinin mezunu olmak 3 kontenjan,

Alan Dışı: İktisat bölümünün dışındaki tüm bölümler 2 kontenjan.

 

İktisat Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;

 Alan İçi: Fakültelerin İktisat bölümlerinin mezunu olmak 2 kontenjan,

Alan Dışı: İktisat bölümünün dışındaki tüm bölümler 1 kontenjan.

 

 

 

 

 

 

 

Engelli Çalışmaları

 

Engelli Çalışmaları Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;

 Alan İçi:  Fakültelerin Özel Eğitim bölümlerinin mezunu olmak 1 kontenjan

Alan Dışı: Herhangi bir lisans ve Yüksek Lisans programından mezun olmak 1 kontenjan,

 

Engelli Çalışmaları Doktora programı T.C. Uyruklular İçin;

 Alan İçi: Yok

Alan Dışı: Herhangi bir lisans ve Yüksek Lisans programından mezun olmak 2 kontenjan

 

Engelli Çalışmaları Doktora programı Yabancı Uyruklular İçin;

Alan İçi: Yok

Alan Dışı: Herhangi bir lisans ve Yüksek Lisans programından mezun olmak 1 kontenjan

 

 

 

Uluslararası İlişkiler

 

 

Uluslararası İlişkiler Doktora programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

Alan İçi: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler ya da Avrupa Çalışmaları programlarının birinde tezli yüksek lisans programından mezun olmak 1 kontenjan

Alan Dışı: Alan içi olarak belirtilen programların dışında Sosyal Bilimlere ilişkin bir alanda tezli yüksek lisans yapmak 1 kontenjan,

 

 

Temel Eğitim (Okul Öncesi Eğitimi)

 

Temel Eğitim (Okul Öncesi Eğitimi) Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

 Alan İçi: Okul Öncesi Eğitimi ve Çocuk Gelişimi lisans programı mezunu olmak 5 kontenjan

Alan Dışı: Herhangi bir lisans programından mezun olmak 2 kontenjan,

 

 

 

 

 

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

 

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Tezli Yüksek lisans programı Türk Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

 Alan içi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü, Turizm Rehberliği Bölümü, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Gastronomi Bölümü lisans mezunu olmak 5 kontenjan

Alan Dışı: İİBF Tüm Bölümler, İşletme Fakültesi Tüm Bölümler, Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümünden mezun olmak 2 kontenjan,

 

 

İşletme

 

 

 

 

Yönetim ve Organizasyon Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES EA puanı)

 Alan İçi: İktisadi ve İdari Bilimler Fak,, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve   Siyasal Bilgiler  Fakültesi programlarının işletme, iktisat, çalışma ekonomisi bölümü mezunları ile  , Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi ve Yönetim Bilgi Sistemleri  lisans bölümlerinden mezun olmak 3 kontenjan

Alan Dışı: Alan içi belirtilen bölümlerin dışı yüksekokul ve fakülte mezunları. 1 kontenjan

 

Yönetim ve Organizasyon Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;

 Alan İçi: İktisadi ve İdari Bilimler Fak,, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve   Siyasal Bilgiler  Fakültesi programlarının işletme, iktisat, çalışma ekonomisi bölümü mezunları ile  , Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi ve Yönetim Bilgi Sistemleri  lisans bölümlerinden mezun olmak 1 kontenjan

 

 

Felsefe ve Din Bilimleri

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek lisans programı Türk Uyruklular İçin; (ALES SÖZEL puanı)

 Alan içi: İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü lisans mezunu olmak 10 kontenjan

Alan Dışı: Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe, Tarih, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Sanat Tarihi, Psikoloji Bölümünden mezun olmak 5 kontenjan,

***(Alan Dışından Başvucaklar için Ek şartlar: Trakya Üniversitresi İlahiyat Fakültesi lisans programından Hadis, Tefsir, ve Kelam derslerinden güz dönemi için 4 bahar dönemi için 4 olmak üzere toplamda 8 kredilik dersi okumuş olmak)

 

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin;

Alan içi:  İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü lisans mezunu olmak 3 kontenjan

Alan Dışı: Yok

 

 

 

 

 

Ekonometri

 

Ekonometri Tezli Yüksek lisans programı T.C. Uyruklular İçin;

 Alan İçi Ekonometri Bölümü lisans mezunu olmak 3 kontenjan

 Alan Dışı Ekonometri Bölümü dışındaki tüm bölümler 3 kontenjan,

 

Ekonometri Doktora programı T.C. Uyruklular İçin;

Alan İçi Ekonometri Anabilim Dalı Yüksek lisans mezunu olmak1 kontenjan

 Alan Dışı Ekonometri Anabilim Dalı dışındaki tüm bölümler 1 kontenjan,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yabancı Diller Eğitimi

 

Alman Dili Eğitimi Tezli Yüksek lisans programı için;

Türk ve Yabancı Uyruklular İçinAlan içi Kontenjan;

Dört yıllık Yabancı Diller (Alman Dili Eğitimi-Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca- Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe Lisans Programından mezun öğrenciler.) lisans derecesinde mezun olmak. T.C. Uyruklular için 4 kontenjan, Yabancı Uyruklular için 2 kontenjan

 

Alman Dili Eğitimi Doktora programı için;

Türk ve Yabancı Uyruklular İçin Alaniçi Kontenjan;

Yabancı Diller ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi-Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe (Lisans Programından mezun öğrenciler ) Yüksek lisans derecesinde mezun olmak. T.C. Uyruklular için 2 kontenjan, Yabancı Uyruklular için 2 kontenjan

 

 

 

 

 

 

Türk Dili Ve Edebiyatı

 

Türk Dili Tezli Yüksek Lisans programı T.C. Uyruklular için  (ALES SÖZ. Puan türü)

Alan İçi: Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi bölümlerinden mezun olmak 2 kontenjan

Alan Dışı: Kontenjan yok

Türk Dili Tezli Yüksek Lisans programı Yabancı  Uyruklular için 

Alan İçi: Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi bölümlerinden mezun olmak 1 kontenjan

Alan Dışı: Kontenjan yok

 

Türk Dili Doktora programı T.C. Uyruklular için (ALES SÖZ. Puan türü)

Alan İçi: Türk Dili Alanında Yüksek Linans mezunu olmak 2 kontenjan

Alan Dışı: Kontenjan yok

 

Görsel Kültür (İnterdisipliner)

 

Görsel Kültür (İnterdisipliner Yabancı Uyruklular için):

Alan içi: 2 kontenjan

 

 

Maliye

Maliye Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular için;

Alan içi: Maliye Bölümü lisans mezunu 1 kontenjan

 

Eğitim Bilimleri

Eğitim Bilimleri EYTPE Tezli Yüksek lisans programı Yabancı Uyruklular İçin

 Alan İçi: Eğitim Bilimleri ve Eğitim Fakültelerin tüm bölümlerinden mezun olmak veya Pedagojik Formasyon Sertifikasına Sahip olmak 2 kontenjan

 

Bu içerik 28.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 9082 kez okundu.