ÖYP Başvuruları: 2018/2019 Güz Yarıyılı

Yükseköğretim Kurulu tarafından; Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) İlişkin Esas ve Usuller çerçevesinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 33/a maddesi ile atanan ve 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile statüleri 50/d olarak değiştirilen veya daha sonra 33/a kadrosuna dönüştürülen araştırma görevlilerine, Enstitümüz bünyesindeki aşağıdaki programlar için kontenjan ilan edilmiştir.

Anasanat/Anabilim Dalı

YÖK Kontenjanı

Müzik Ana Sanat Dalı

Sanatta Yeterlik

Başvuru ve Sınav Takvimi

İşlem Basamağı

Tarih, Gün

Aday başvuruları

1-2 Ekim 2018

Özel Yetenek sınavları

3 Ekim 2018

Başarılı adayların ilanı

4 Ekim 2018

Kesin kayıtlar

5 Ekim 2018

Başvuru Yeri

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Telefon: 0284 235 63 01

Başvuru Koşulları

ÖYP kapsamında herhangi bir üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmış olmak (Atanılan Anasanat Dalı’nın adı, yukarıda belirtilen ve başvuruda bulunulacak Anasanat Dalı’yla aynı olmalıdır. )

YÖKDİL, YDS, ÜDS, KPDS veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden en az 65 puan almış olmak.

ALES’in herhangi bir puan türünden, son 5 yıl içinde (2013 Güz ve sonrası) en az 70 almış olmak

Başvurular şahsen yapılmaktadır.

Başvuruda İstenen Belgeler

• Kadrosunun bulunduğu üniversitenin Personel Daire Başkanlığı’ndan alınmış, yukarıda belirtilen niteliklere sahip Araştırma Görevlisi olduğuna ilişkin yazının aslı
  • Diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf (2 adet)
  • ALES Belgesi
  • Yabancı Dil Belgesi

Başarı Puanının Hesaplanması

Başarı puanı, ÖYP puanın %75’i ve Özel Yetenek Sınavı’nda alınacak puanın %25’i hesaplanarak belirlenecek ve adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanacaktır.

ÖYP puanı; ALES puanın %50’si, lisans not ortalamasının %35’i ve yabancı dil puanın %15’inin toplamıdır.

Bu içerik 28.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2373 kez okundu.