OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ YÜKSEKLİSANS VE DOKTORA PROGRAMI MÜLAKAT (online – yazılı) SINAVI HAKKINDA

Sevgili Aday Öğrencilerimiz,

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Okul Öncesi Eğitimi yüksek lisans/doktora programına girebilmek için yapmış olduğunuz müracaatta, enstitü ile paylaştığınız elektronik posta adreslerinize “Microsoft Teams” tarafından bir elektronik posta iletilmiştir. Bu elektronik postada yer alan linke tıklayarak kendinize ait bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gereklidir. Linkte yer alan yönergeleri izlediğinizde sizleri çevrimiçi sınavın yapılacağı dijital platforma yönlendirecektir. Bu işlemi muhakkak sınavdan önce tamamlamış olmanız gereklidir.

Yüksek lisans/doktora sınavına yalnızca Teams’te yer alan sınav platformuna kayıt yaptıran adaylar katılım sağlayabileceklerdir. Microsoft Teams hesabında kayıt gerçekleştirmede sorun yaşayan adaylar ezgiaksin@trakya.edu.tr mail adresine mail atarak ya da kendilerine sınav kaydı hakkında hatırlatma yapılan telefon numarası üzerinden ulaşarak destek alabilirler.

Çevrimiçi gerçekleştirilecek sınavda kameralarınız gözetmenlerin sizleri görebileceği şekilde net görüş açısına sahip biçimde açık olmalıdır. Sınav kayıt altına alınacaktır.

Microsoft Teams uygulamasına lisansüstü eğitim başvuru aşamasında paylaştığınız elektronik posta adresinden farklı bir adres ile kayıt yapmış iseniz MUHAKKAK BU YENİ MAİL ADRESİNİZE dair sınav komisyonunu bilgilendiriniz. Mail adresini güncelleyerek kayıt yaptığı halde sınav komisyonunu bilgilendirmeyen adaylar Microsoft Teams programına erişim sağlasa dahi sınava giriş yapamayabilirler. Bu gerekçeyle sınavlarında oluşabilecek sorunlardan sınav komisyonu sorumlu değildir. 

Çevrimiçi gerçekleştirilecek sınav soruları, katılacağınız dijital platformda (Microsoft Teams) ilgili hesap açma işlemini tamamladığınızda yönlendirildiğiniz ekipte sizlere sınav gün ve saatinde ulaştırılacaktır. Sınav gününden bir gün önce deneme uygulaması yapılarak olası teknik sorunların önüne geçilmeye çalışılacaktır. Deneme uygulamasına dair duyurular sınav ekiplerinde paylaşılacaktır.

Sınavda adayların bulundukları ortamda gerçekleşebilecek olası elektrik kesintilerine karşı bir yedek batarya bulundurmaları; internet kesintisi ihtimaline karşın da mevcut imkanları doğrultusunda önlem almaları (cep telefonunun internetini kullanarak bilgisayardan internete erişim gibi) önerilmektedir.

Başarı dileklerimizle;

Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Lisansüstü Eğitim Sınav Komisyonu

Bu içerik 23.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1073 kez okundu.