MAXQDA ile Nitel Veri Analizi Eğitimi Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesinin Kuruluşunun 40. Yılı Faaliyetleri kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsünde “MAXQDA ile Nitel Veri Analizi” eğitimi gerçekleştirildi.

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Z. BOYACIOĞLU koordinatörlüğünde 20 - 21 Haziran 2022 tarihleri arasında “MAXQDA ile Nitel Veri Analizi” eğitimi Sosyal Bilimler Enstitüsü Prof. Dr. Necmettin HACIEMİNOĞLU Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN katıldığı programda projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretim üyelerine ve katılım sağlayan lisansüstü öğrencilerimize teşekkür ederek, Enstitümüzün bu ve benzeri organizasyonlara destek sağlamaya her zaman hazır olduğunu bildirdi. Lisansüstü öğrencilerimiz adına da eğitimin faydalı olması ve çalışma alanlarında yapacakları araştırmalarda önemli katkılar sağlaması temennilerinde bulundu.

Lisansüstü öğrencilerimizin nitel araştırma ve analiz yöntemleri ile ilgili bilgilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalarında kullanabilecekleri araştırma soruları ve tasarımları konusunda yardımcı olmak ve nitel veri analizi yöntemlerini araştırma projelerinde kullanma kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim programında İstar Danışmanlık İstatistik ve Araştırma Şirketi‘nde Nitel Analiz Uzmanı olarak görev alan Eğitmen Fırat YILMAZ değerli bilgiler paylaştı.

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları, İktisat ve Yönetim Organizasyon Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim alan öğrencilerimiz katılım sağladığı ve iki gün süren eğitim programında nitel ve karma yöntemler analizi araştırmalarında öncü programlardan olan MAXQDA programı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Lisansüstü öğrencilerimizin her seviyeden araştırmacıya projelerini başarıyla tamamlamaları için etkili, yenilikçi ve kolay bir arayüze sahip veri kodlama, analiz etme ve sonuçları görselleştirme araçları sunan MAXQDA programı ile akademik gelişimlerine katkı sağlandı.
Ek Resimler
Bu içerik 20.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 351 kez okundu.