Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Bilimsel Çalışmaları Destekleme Duyurusu hakkında

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Şehir Politikaları Merkezi, lisansüstü tez programı ile MBB üyesi illerde (Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) faaliyet gösteren üniversitelerde yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora tezlerine destek olmaya devam ediyor. 2022 yılı itibarıyla 7. dönemine giren lisansüstü tez destek programı, MBB Bilimsel Çalışmaları Destekleme Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmaktadır.

Başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

  1. Tez, yerel yönetim, şehircilik, akıllı şehirler, mimarlık, Marmara Bölgesi, Marmara Denizi, su yönetimi, çevre yönetimi, iklim değişikliği, küresel ısınma, demografi, göç, deprem riski, risk yönetimi veya afet yönetimi gibi konularla ilgili olmalıdır.
  2. Araştırmacıların yüksek lisans veya doktora programında tez yazım aşamasına geçmiş ve tez konusunun ilgili üniversitenin enstitüsü tarafından onaylanmış (doktora öğrencileri için yeterliliği geçmiş) olması gerekmektedir.
  3. Sadece Marmara Bölgesi’nde bulunan üniversitelerde tez çalışmalarını yürüten araştırmacıların başvuruları kabul edilecektir.
  4. 10 adet doktora ve 5 adet yüksek lisans tezi desteklenecektir.
  5. Destek miktarı her bir doktora tezi için 17.500₺, her bir yüksek lisans tezi için 7.500₺ olarak belirlenmiştir.
  6. Başvurular yalnızca bilimseldestek.marmara.gov.tr adresine yapılacaktır. (Web adresi üzerinden kişisel bir hesap oluşturularak teze dair istenen bilgilerin başvuru adresine yüklenmesi gerekmektedir.)
  7. Son başvuru tarihi 7 Ocak 2022 olarak belirlenmiştir.
  8. Başvuruların nihai değerlendirmesi MBB Encümeni tarafından yapılacaktır.
  9. Sonuçlar www.marmara.gov.tr web sitesinden duyurulacaktır.
  10. Destek verilmesi uygun görülen tez sahipleri sözleşmeye davet edilecektir.
Bu içerik 18.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 686 kez okundu.