KOSOVA PRİZREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. RAME VATAJ’DAN ZİYARET

Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj 20 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Görüşmede Prof. Dr. Rame Vataj geçtiğimiz günlerde Prag’ta gerçekleştirilen ve Türkiye’den birçok öğrenci derneğinin katıldığı “Doğu ve Batı” konulu konferansın kendileri için öneminden bahsederek bu gibi toplantılar sayesinde Türkiye ile aralarındaki iş birliğinin geliştiğini söyledi. Prof. Dr. Rame Vataj hazırlıklarını tamamladıkları ve akreditasyon onayı sonrası faaliyete geçirmek istedikleri “çift diploma” programı konusunda Üniversitemiz ile ortak çalışma yürütmek istediklerinden bahsetti.

Toplantıya katılan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, 26-30 Ekim 2017 tarihleri arasında Prizren’de yapılması planlanan “Sosyal Bilimler Kongresi” hakkında detaylardan bahsetti. İki üniversite arasında bu konuda protokol imzalanmasına karar verildi.

Prof. Dr. Rame Vataj yüksek lisans ve doktora programları için üniversitemize öğrenci göndermek istediklerini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Üniversitemizin Balkan üniversiteleri için kontenjanı olduğunu söyleyerek bu talepleri karşılayabileceğimizi belirtti.

Toplantıda ayrıca yaz okulu programı görüşülerek 2 haftalık uygulamaya başlanabileceği belirtildi.

Ziyaretin ertesi günü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman N. Hatipoğlu eşliğinde iki üniversite arasında sempozyumun detayları hakkında toplantı yapılarak Balkan Araştırmaları Enstitüsü, Sosyal Blimler Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi ziyaret edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 20.07.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1198 kez okundu.