Enstitümüz Tarih Anabilim Dalı tarih Doktora Programı Öğrencisi Altay BAYATLI'nın Başarısı

Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Altay Bayatlı, Doç. Dr. Ozan Ünsalan ve NASA’da kıdemli araştırmacı Peter Jenniskens ile hazırladığı bilimsel makale ile dünya çapında bir başarıya imza attı. Bayatlı’nın Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde keşfettiği ve bir göktaşı tarafından en erken ölüm ve yaralanma olayının kanıtı belgenin bilimsel makalesi, ABD’deki ‘Meteoritics & Planetary Science’ adlı dergide yayımlandı.Makalenin 22 Nisan Çarşamba günü ‘Meteoritics & Planetary Science’ dergisinde yayımlanmasının ardından olay ulusal ve uluslararası basında yer aldı. Bayatlı, bilimsel başarısının ardından Osmanlı arşivlerinin önemine dikkat çekti.
Bu içerik 28.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2293 kez okundu.