COVID-19 salgını nedeniyle Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Süreçlerine ilişkin Alınan Enstitü Yönetim Kurulu Kararları

Trakya Üniversitesi Eğitim Öğretim Süreçlerinde alınan kararlar neticesinde öğrencilerimizin tereddütlerini ortadan kaldırmak ve öğretim süreçlerinin daha iyi şekilde yürütülmesi için bu süreçler görüşülmüştür.

1.FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAVLARI: Virüs salgını sürecinin durumuna göre planlama yapıldığında Ara Sınav, Seminer, Final ve Bütünleme sınavlarının ne zaman yapılacağı hususunda Enstitü sayfasından gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

2.ONLİNE SINAVLAR: Tezlerini uzaktan eğitim ile kısmi sürdürebilen deneysel veya anket uygulama süreçlerini tamamlayamayan, ancak kayıt dondurmak istemeyen öğrenciler; tez izleme komite toplantılarını ve/veya tez savunma, yeterlik sınavı ve tez önerisi savunma süreçlerini 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı başlayıncaya kadar yapabilirler (Olağan üstü durum ortadan kalkana kadar ilave süre verilecektir)

Yeterlik sınavları, Tez Önerisi ve Tez İzleme komitelerinin toplantıları ve Tez savunmaları "sınav sürecinin kayıt altına alınarak hukuki açıdan denetlenebilir olma" koşulunun sağlanması kaydıyla Üniversitemiz Uzaktan Eğitim alt yapısından yararlanılarak (lms.trakya.edu.tr) dijital ortamda yapılabileceği gibi ilgili tez danışmanının önerisi ile olağanüstü süreç sona erdiğinde yüz yüze yapılmak üzere ertelenebilecektir.

Dijital ortamda yapılması düşünülen Yeterlik Sınavları, Tez Önerisi Savunması, Tez İzleme Komitesi ve Tez Savunma Sınavlarından sadece tez danışmanı Enstitü Müdürlüğünde hazır bulunacak olup, danışmanının önerisi ve Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından sınav talebine ilişkin enstitüye gönderilen yazısında sınavın "dijital ortamda yapılması uygundur" şeklinde belirtilmesi gerekmektedir.

Doktora Yeterlik sınavında yazılı sınav kısmı da bulunduğundan danışman ve öğrencisi. Enstitüde Birlikte hazır bulunmalıdır. Danışman diğer jüriler ile iletişime geçip yazılı sınav sorularını hazırlayıp sınavı yapıp gerçekleştirir. Öğrenci 75.00 sınırını aşarsa Sözlü sınav dijital olarak devam eder.

3.SÜRE UZATIMI: 2019-2020 öğretim yılı Güz dönemi sonunda tez savunma sınavına girerek jüri tarafından 3 (üç) ay uzatma hakkı verilen öğrencilere ülkemizin içinde bulunduğu sağlık sorunu sebebi ile olağan üstü durum ortadan kalktıktan sonra kalan süreleri(eğitim-öğretime ara verildiği tarihten itibaren kalan süreleri kadar) ilave süre olarak verilecektir. Ayrıca kayıt dondurma hakkından faydalanabilirler.

4. KAYIT DONDURMA: Enstitü bünyesinde öğretim faaliyetlerine Covid -19 salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının önerileri doğrultusunda uzaktan eğitim metoduyla devam edilmektedir. Öğrencilerin bilgisayar temini ve dolayısıyla internet eğitimi konularında yaşadıkları sorunlar nedeniyle, Yükseköğretim Kurulu başkanlığı tarafından ayrıca öğrencilere “kayıt dondurma” hakkı verilmesi kararlaştırılmıştır. Lisansüstü programlarımıza kayıtlı öğrencilerimiz bu süreç içinde DAHA ÖNCEDEN KAYIT DONDURMA HAKLARINI DOLDURUP DOLDURMADIKLARINA BAKILMAKSIZIN kayıt dondurabileceklerdir. Öğrenim sürelerini 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren 1 yarıyıl dondurmak isteyen Enstitümüz Lisansüstü Programlarında kayıtlı öğrencilerimiz 29 Mayıs 2020 tarihine kadar kayıt dondurma dilekçelerini imzalayıp taratarak danışmanlarına mail atacaklar ve danışmanları da bu dilekçelere uygundur görüşleri yazarak ve imzalayarak Enstitümüzün mail adresi olan sobe@trakya.edu.tr adresine yollayacaklardır. Tez aşamasında bulunan öğrenciler için Danışmanlarının olumlu görüşleri doğrultusunda kayıt dondurma işlemleri Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleştirilecektir.

5. TEORİK DERSLER VE UZMANLIK ALAN DERSLERİ: Coronovirüs tedbirleri kapsamında Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda, üniversitelerdeki eğitim sürecinin, bahar dönemi için uzaktan eğitim, ve dijital öğretimle yürütüleceği bildirilmişti. Enstitümüz 2019-2020 eğitim öğretim Bahar yarıyılında açılan teorik dersleri ve Uzmanlık alan derslerinin E-Ders Platformun mevcut alt yapısı doğrultusunda derslerin öğrencilerimizin beklentilerini etkin biçimde karşılayacak şekilde ders notlarının ayrıca sesli veya görüntülü anlatım yapılarak hazırlanması 23 Mart 2020 tarihinde eğitime başlatılması uygun görülmüştür.

Uzmanlık alan dersleri sisteme yeni ilave edilmiş olup eksik haftalarında sisteme yüklenmesi önem arz etmektedir.

6. PROJE VE TEZ TESLİMİ: Ayrıca, eğitiminin son döneminde olup tezini/projesini tamamlamak üzere olan Tezli,- Yüksek Lisans öğrenciler için tezlerini/Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri için projelerini Enstitüye teslim etme süresi 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı başlangıcı olarak belirlenmiştir. (Olağan üstü durum ortadan kalkana kadar ilave süre verilecektir)

Ek Dosyalar
Bu içerik 13.04.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4382 kez okundu.