Balkan Çalışmaları Anabilim Dalının düzenlediği bilimsel etkinliğe Prof. Dr. Yavuz KARTALLIOĞLU ile "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkçenin Öğretildiği Balkan Ülkeleri" başlıklı konuşması ile katıldı.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından 16 Şubat 2024 tarihinde çevrimiçi/online olarak gerçekleştirilen bilimsel etkinliğe Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz KARTALLIOĞLU "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkçenin Öğretildiği Balkan Ülkeleri" başlıklı konuşması ile katılım sağladı.
T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da katıldı. Konuşmacı ve katılımcıları selamlayan Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU Balkanlar başta olmak üzere tüm dünyada Türkçenin ve Türk kültürünün öğretilmesinin, tanıtılmasının büyük bir hassasiyet ve ilgiyle yaklaşılması gereken bir konu olduğunu, bunun gibi etkinliklerin de bu alanda fayda sağlayacağını belirtti.
Prof. Dr. Yavuz KARTALLIOĞLU, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ve Mili Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilen kurslar ile Türkçenin ve Türk kültürünün öğretilmesinin geldiği güncel durum hakkında bilgilendirmede bulunduğu sunumunu gerçekleştirdi. KARTALLIOĞLU hem Balkanlarda hem de küresel çapta Türkçenin ve Türk kültürünün öğretildiği bölgeleri ayrıntılarıyla paylaştı ve bu alanda gerçekleştirilebilecek iyileştirmeler hakkında önerilerde bulundu.
Üniversitemizin öğretim üyeleri ile yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği toplantının sonunda, KARTALLIOĞLU konu hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı ve katılımcılar ile görüş paylaşımında bulundu.
Ek Resimler
Bu içerik 16.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 89 kez okundu.