Balkan Çalışmaları Anabilim Dalının düzenlediği bilimsel etkinliğe Doç. Dr. Bülent YILDIRIM "Bulgaristan’da Türk Varlığı ve Nüfusu" başlıklı konuşması ile katıldı.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından 20 Mart 2024 tarihinde çevrimiçi/online olarak gerçekleştirilen bilimsel etkinliğe Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent YILDIRIM "Bulgaristan’da Türk Varlığı ve Nüfusu" başlıklı konuşması ile katılım sağladı.
 
T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
Doç. Dr. Bülent YILDIRIM, Bulgaristan'ın siyasi tarihi, Türklerin Balkanlara ve Bulgaristan’a iskân süreci, demografik yapı, yıllara göre nüfus sayımları ve Bulgaristan topraklarındaki Türk nüfusu hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı sunumunu gerçekleştirdi.
Toplantının sonunda katılımcılar ile görüş paylaşımında bulunuldu. Balkanları konu alan toplantıların ve bilgi paylaşımının önemi vurgulandı. Enstitü Müdürü ve Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent DOĞAN, Anabilim Dalı olarak Balkanlar üzerine daha pek çok etkinliğin gerçekleştirileceğini bildirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 20.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 106 kez okundu.