2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSNASÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ

Başvuru Tarihi

12-16 TEMMUZ 2021 (İlgili tarih aralığında olmayan başvurular işleme alınmaz.)

Anabilim Dalına Başvuruların Gönderilmesi

26/07/2021

Anabilim Dalından Sonuçların Alınması

28/07/2021

Yatay Geçiş Sonuçlarının İlanı

30/07/2021

Kesin Kayıt Tarihi

02-03/08/2021

YATAY GEÇİŞ KABUL ŞARTLARI:

1-Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin;

Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü

MADDE 43 – (1) Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Öğrencinin yatay geçiş yapabilmesi için tez dönemine başlamamış olması gerekir.

(2) Yatay geçiş; öğrencinin talebi, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile kabul edilir.

(3) Herhangi bir programa yatay geçiş yapan öğrenci bağlı bulunduğu programın gerektirdiği toplam ders kredisi ve AKTS’nin en az yarısını geçiş yaptığı program ile ilgili derslerden almak zorundadır.

4-Yüksek Öğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin;

Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü

Madde-5 İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyıl tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş yoluyla kabul edilme koşulları ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

1)      Dilekçe; İlgili Enstitü Müdürlüğünden veya web sitesinden temin edilecek.

2)      Öğrenci Belgesi; Lisansüstü Eğitim öğrencisi olduğunu gösteren yeni tarihli ve onaylı öğrenci belgesi. (1 adet)

3)      Disiplin Cezası almadığını gösterir belge(1 adet)

4)      Transkript; (1 adet onaylı).

5)      Ders İçerikleri; Lisansüstü öğreniminde okuduğu derslerin onaylı içerikleri.

6)      ALES

7)      Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi(Doktora programı öğrencileri için)

8)      Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.(Yabancı uyruklu öğrenciler için)

9)      Türkçe yeterlik belgesi (Yabancı uyruklu öğrenciler için)

ÖNEMLİ  HUSUSLAR :

-Yatay geçiş başvuruları Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır..

- En fazla 1 programa başvurulabilir.

ANABİLİM/BİLİM DALLARI

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA/SANATTA YETERLİK

TC UYR.

YAB.UYR.

TC UYR.

YAB.UYR.

TARİH

BANKACILIK

ARKEOLOJİ

ALMAN DİLİ VE EĞİTİMİ

ENGELLİ ÇALIŞMALARI

OKUL ÖNCESİ

RESİM

TARİH ANABİLİM DALI : "Lisans programından Tarih Bölümü Mezunu Olmak

BANKACILIK: Bankacılık Bölümü,Bankacılık ve Sigortacılık,Bankacılık ve Finans ve Mühendislik Bölümleri İşletme,Kamu Yönetimi,İktisat,Uluslararası İlişkiler,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,Maliye, Ekonometri,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,Uluslararası Ticaret,Uluslararası Finans, Muhasebe Bölümü,Sağlık Yönetimi,İnsan Kaynakları Yönetimi, Girişimcilik ve İşletme Bilgi Yönetimi Bölümlerinden mezun olmak

ARKEOLOJİ : Yüksek Lisans için Arkeoloji lisans mezunu olmak, Arkeoloji Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapıyor olmak, tez aşamasında olmamak şartı ile 2 kişi , Doktora Programi : Arkeoloji lisans ve Arkeoloji yüksek lisans mezunu olmak, Arkeoloji Ana Bilim Dalında doktora yapıyor olmak, tez aşamasında olmamak şartı ile 2 kişi olarak belirlenmiştir.

ALMAN DİLİ VE EĞİTİMİ: Alan içi bölümler: Dört yıllık Yabancı Diller / Almanca ile ilgili bir bölümden (Alman Dili Eğitimi/Almanca Öğretmenliği, Alman Kültürü ve Eğitimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Dilbilim-Almanca-, Karşılaştırmalı Edebiyat-Türkçe-Almanca, Çeviribilim-Almanca veya Mütercim-Tercümanlık-Almanca-Türkçe Lisans Programından mezun öğrenciler.) lisans derecesinde mezunu olmak.

DOKTORA: Alman Dili Eğitimi Doktora programında da yalnızca alaniçi öğrenci kabul edilir (yukarıda belirlenen bölümlerden yüksek lisans mezunu olmak). İkinci yabancı dil şartı aranmaz. Başvuru koşullarında adı geçen yabancı dil belgesi alan dili olarak ALMANCA olmalıdır.

ENGELLİ ÇALIŞMALARI:

YÜKSEK LİSANS:Özel Eğitim Yüksek Lisans Programına Devam Ediyor olmak ve teze geçmemiş olmak  DOKTORA: Özel Eğitim Doktora  Programına Devam Ediyor ve teze geçmemiş olmak

OKUL ÖNCESİ:

YÜKSEK LİSANS:Okul öncesi  Eğitim Yüksek Lisans Programına Devam Ediyor olmak ve teze geçmemiş olmak

DOKTORA: Okul öncesi  Doktora  Programına Devam Ediyor ve teze geçmemiş olmak

RESİM: Resim Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik yapıyor olmak

Bu içerik 09.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 2231 kez okundu.