2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSNASÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ

Başvuru Tarihi

06-07/01/2020 (İlgili tarih aralığında olmayan başvurular işleme alınmaz.)

Anabilim Dalına Başvuruların Gönderilmesi

08/01/2020

Anabilim Dalından Sonuçların Alınması

09/01/2020

Yatay Geçiş Sonuçlarının İlanı

10/01/2020

Kesin Kayıt Tarihi

13-14/01/2020

YATAY GEÇİŞ KABUL ŞARTLARI:

1-Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin;

Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü

MADDE 43 – (1) Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Öğrencinin yatay geçiş yapabilmesi için tez dönemine başlamamış olması gerekir.

(2) Yatay geçiş; öğrencinin talebi, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile kabul edilir.

(3) Herhangi bir programa yatay geçiş yapan öğrenci bağlı bulunduğu programın gerektirdiği toplam ders kredisi ve AKTS’nin en az yarısını geçiş yaptığı program ile ilgili derslerden almak zorundadır.

2-Yüksek Öğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin;

Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü

Madde-5 İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyıl tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş yoluyla kabul edilme koşulları ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

1)      Dilekçe; İlgili Enstitü Müdürlüğünden veya web sitesinden temin edilecek.

2)      Öğrenci Belgesi; Lisansüstü Eğitim öğrencisi olduğunu gösteren yeni tarihli ve onaylı öğrenci belgesi. (1 adet)

3)      Disiplin Cezası almadığını gösterir belge(1 adet)

4)      Transkript; (1 adet onaylı).

5)      Ders İçerikleri; Lisansüstü öğreniminde okuduğu derslerin onaylı içerikleri.

6)      ALES

7)      Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi(Doktora programı öğrencileri için)

8)      Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.(Yabancı uyruklu öğrenciler için)

9)      Türkçe yeterlik belgesi (Yabancı uyruklu öğrenciler için)

ÖNEMLİ  HUSUSLAR :

-Yatay geçiş başvuruları Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır..

- En fazla 1 programa başvurulabilir.

ANABİLİM/BİLİM DALLARI

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA/SANATTA YETERLİK

TC UYR.

YAB.UYR.

TC UYR.

YAB.UYR.

DERS

Alman Dili ve Eğitimi Bilim Dalı

Arkeoloji Anabilim Dalı

Bankacılık Anabilim Dalı

Resim –İş Eğitimi Bilim Dalı

Bu içerik 02.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 2362 kez okundu.