2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

İlan

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen Anabilim/Anasanat dallarının lisansüstü programlarına, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Ek Kontenjan ileöğrenci alınacaktır.

Adayların (Türk/Yabancı uyruklu) başvurularını 03-06 ŞUBAT 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapmaları gerekmektedir.  Posta yoluyla yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Ayrıca aşağıda belirtilen programlarahttp://tuzemportal.trakya.edu.tr/basvuruweb adresinden sadece online başvuru yapılabilecek,online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir.

Sadece Online Başvuru Yapabilecek

Tezsiz Yüksek Lisans Programları (II. Öğretim ve Uzaktan Öğretim):

  • Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları (II. Öğretim)  Tezsiz Yüksek Lisans
  • Eğitim Yönetimi (II. Öğretim) Tezsiz Yüksek Lisans
  • Eğitim Yönetimi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans
  • Muhasebe ve Denetim Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans
  • Yönetim ve Organizasyon Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans

programlarına sadece http://tuzemportal.trakya.edu.tr/basvuruweb adresinden başvuru yapabilirler. Tezsiz Yüksek Lisans programlarına şahsen veya posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Adayların online başvuru sisteminde istenilen bilgileri dikkatli bir şekilde girmesi gerekmektedir. Sisteme girilen bilgilerin doğruluğundan adaylar sorumludur.

***Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır.

Adaylar; en fazla bir tezli bir tezsiz yüksek lisans programına başvuruda bulunabilir aynı anda iki tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapamazlar.

Adaylar; en fazla bir doktora programına başvuruda bulunabilir. Doktora programına başvuruda bulunan adaylar aynı anda tezli yüksek lisans programına başvuruda bulunamazlar.

 

A-    BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİBELGELER:

*** BAŞVURULARDA AŞAĞIDA İSTENİLEN BELGELERİN FOTOKOPİLERİ İSTENİR. KAYIT HAKKI KAZANAN ADAY KAYIT SIRASINDA BAŞVURUDA FOTOKOPİSİNİ SUNDUĞU BELGENİN ASLINI GETİRMEK ZORUNDADIR. ASLI GETİRİLEN EVRAKIN ONAY İŞLEMİ ENSTİTÜMÜZDE YAPILACAKTIR.

Türk Uyruklular;

(1)    Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)    Özgeçmiş

 

(3)    Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyonistenir.

(4)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklikbelgesi).

(5)    Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadilibirpuanasahipolmalarıgerekir.Önlisansmezunuikenlisans tamamlayarak başvuruda bulanan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır..

(6)   ALES Sonuç Belgesi: Tezli Yüksek lisans programına ve Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi (Müzik, Resim ve Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans/Sanatta Yeterlik Programlarına başvuran adaylar hariç), doktoraya lisans diploması ile başvuracakların ALES’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesiistenir. ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı aşmamış olması gerekir.

(7)    Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınmasızorunludur.

(8)    Nüfus CüzdanıFotokopisi

(9)    Fotoğraf (2 adet)(Vesikalık)

 

Yabancı Uyruklular;

(1)    Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)    Özgeçmiş

(3)    Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyonistenir.

(4)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmişmetni.

(5)    Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmişmetni.

(6)    Yüksek lisans veya Doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan, ALES’e girmiş olma koşuluaranmaz.

(7)    Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. Yabancı dil sınavı sonuç belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.

(8)    Türkçe Yeterlik Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesiistenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

(9)    Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

(10)Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

NOT:    Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)

 

B-DEĞERLENDİRME

B-1) Türk Uyruklular;

Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz, mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarakyapılır.

Resim Anasanat Dalı Resim Tezli Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Bilimsel Değerlendirme Sınavı:Resim Tezli Yüksek Lisans Programı ve Resim Sanatta Yeterlik Programlarına başvuruda bulunacak adayların sınavları; uygulama sınavı, yazılı sınav ve portfolyo ile değerlendirme (mülakat) şeklinde gerçekleştirilecektir.

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrencialınır.

Doktora Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

Doktora programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz; mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve Lisans/Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarak yapılır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Tezsiz Yüksek (Tezsiz, Tezsiz İkinci Öğretim (İ.Ö) ve Uzaktan Öğretim Tezsiz) Lisans Programlarına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

 Tezsiz yüksek lisans programı başvurularında ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayların sıralamaları lisans mezuniyet not ortalamaları dikkate alınarak en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

B-2) Yabancı Uyruklular;

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi [not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak] en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilir ve kontenjan kadar öğrencialınır.

C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

Türk Uyruklular;

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) VEMÜLAKAT TARİHİ:

YÜKSEK LİSANS  :  11 ŞUBAT 2020Salı   Saat:10:00

DOKTORA            :  12 ŞUBAT 2020 ÇarşambaSaat :10:00

 

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME VE MÜLAKAT YERLERİ:

İlgili Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarının Bulunduğu Fakülteler.

YABANCI UYRUKLULAR İÇİN TÜRKÇE YETERLİK SINAV TARİHİ:

10 ŞUBAT 2020Pazartesi günü saat 10:00’da Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır.

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN YABANCI DİL SINAV TARİHİ:

10  ŞUBAT 2020 Pazartesigünü saat 14:00’da Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır. (Doktora programlarına başvuru yapan Yabancı dil belgesi olmayan Yabancı Uyruklu Adaylar için)

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

Tezli Yüksek Lisans ve DoktoraProgramları için kesin kayıtlar 17-19 ŞUBAT 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarıiçin kesin kayıtlar 17-21 ŞUBAT 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ:

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarıiçin yedek kayıtlar 20-21 ŞUBAT2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Yedek kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için yedek kayıtlar 24-28 ŞUBAT 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Yedek kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

 

NOTLAR:

-Online olarak Tezsiz İkinci Öğretim (İÖ), Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yapılacak başvurularda beyan esas olup, adayların yerleşmeleri halinde kayıt esnasında istenilen belgelerin asıllarını getirmeleri gerekmektedir.

-Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuracak adaylardan lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar(Alan Dışı) en çok 1 yıl sürecek olan “Bilimsel Hazırlık Programı’na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.

-Sosyal Bilimler Enstitüsü İkinci Öğretim (İÖ.) Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına kabul edilen/kayıtlı olan aday sayısı 15 kişinin altında kaldığı takdirde bu programlar açılmayacak ve kesin kayıt yaptıranların öğrenim ücretleri de iadeedilecektir.

-Tezsiz Yüksek Lisans programlarında kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan kayıt tarihleri sonrasında boş kalan kontenjanlar için; ilk yedekten başlamak üzere kayıt yaptırmak isteyen adayların sırası ile kontenjan dolana kadar kaydıalınır.

-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında ilan edilen kontenjanlar kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjanlara kayıt yapılır.

-Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere % 10 ek kontenjan açılır.

 

06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programlarınabaşvurabilir.

 

 


SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

ANABİLİM /ANASANAT/ BİLİM DALLARI

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

 

DOKTORA/SANATTA YETERLİK

 

 

ALES PUAN TÜRÜ

TC. UYR.

YAB. UYR.

TC. UYR.

YAB. UYR

TC. UYR.

YAB. UYR.

TC. UYR.

YAB. UYR.

ALAN İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Anabilim Dalı

 

2

 

2

 

2

 

2

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

ALES SÖZ

Çalışma İktisadı

Anabilim Dalı

2

2

2

2

-

-

-

-

-

-

-

-

-

ALES EA

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı

-

-

-

-

 

30

 

5

26

-

-

-

-

-

ALES zorunluluğu yok

Engelli Çalışmaları

 

 

 

 

-

-

-

-

2

1

1

 

ALES-SÖZ

İktisat Anabilim Dalı

 

 

 

 

 

 

-

 

-

-

1

-

ALES EA

İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe ve Finansman Bilim Dalı

-

-

-

-

-

-

-

-

2

-

2

-

 

ALES EA

İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı

-

-

-

-

-

-

25

-

-

-

-

-

ALES zorunluluğu yok

İşletme Anabilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı

-

-

-

-

-

-

28

-

-

-

-

-

ALES zorunluluğu yok

Kamu Yönetimi Anabilim Dalı

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2

2

ALES zorunluluğu yok

Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı

4

 

1

-

-

-

-

-

-

-

 

 

-

-

ALES -SOZ

Resim Anasanat Dalı

 

-

 

-

-

-

-

-

-

-

3

-

 

-

ALES zorunluluğu yok

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

2

1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

ALES-EA

Tarih Anabilim Dalı

-

-

 

-

-

-

-

-

-

-

1

-

 

-

ALES SOZ

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

 

 

 

 

-

-

-

-

-

-

1

1

 

-

ALES-EA

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları

 

 

20

 

-

-

-

-

-

-

-

ALES zorunluluğu yok

 

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ EK KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Anabilim Dalı

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES SÖZ puanı)

Alan İçi:İktisat Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Bölümünden eğitimlerini tamamlamış olanlar.2 Kontenjan

Alan Dışı: İktisat Fak., İşletme Fak., Fen ve Edebiyat Fak., Edebiyat Fak., Eğitim Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fak., Hukuk Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları, Sosyoloji, Felsefe Lisans Bölümlerinden eğitimlerini tamamlamış olanlar,2 Kontenjan

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Tezli Yüksek Lisans Programı Yabancı Uyruklular İçin;(ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi:İktisat Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Bölümünden eğitimlerini tamamlamış olanlar2 Kontenjan

Alan Dışı:İktisat Fak., İşletme Fak., Fen ve Edebiyat Fak., Edebiyat Fak., Eğitim Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fak., Hukuk Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları, Sosyoloji, Felsefe Lisans Bölümlerinden eğitimlerini tamamlamış olanlar.2 Kontenjan

 

Çalışma İktisadı

Anabilim Dalı

 

Çalışma İktisadı Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA)

Alan İçi:İktisat Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Bölümünden eğitimlerini tamamlamış olanlar. 2 Kontenjan

Alan Dışı: İktisat Fak., İşletme Fak., Fen ve Edebiyat Fak., Edebiyat Fak., Eğitim Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fak., Hukuk Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları, Sosyoloji, Felsefe Lisans Bölümlerinden eğitimlerini tamamlamış olanlar,2 Kontenjan

Çalışma İktisadı Tezli Yüksek Lisans Programı Yabancı Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi:İktisat Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Bölümünden eğitimlerini tamamlamış olanlar 2 Kontenjan

Alan Dışı:İktisat Fak., İşletme Fak., Fen ve Edebiyat Fak., Edebiyat Fak., Eğitim Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyasal Bilgiler/Bilimler Fak., Hukuk Fakülteleri ile Açık ve Uzaktan Eğitim veren Fakültelerin İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları, Sosyoloji, Felsefe Lisans Bölümlerinden eğitimlerini tamamlamış olanlar 2 Kontenjan

 

İktisat Anabilim Dalı

 

İktisat Doktora Programı Yabancı Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi: İktisat Anabilim Dalı yüksek lisans veya lisansta iktisat bölümü mezunu olmak 1 Kontenjan

 

Kamu Yönetimi Anabilim Dalı

 

Kamu Yönetimi Doktora Programı Yabancı  Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

 Alan İçi:Üniversitelerin kamu yönetimi ya da siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinde lisans ya da yüksek lisans yapmış olanlar

 2kontenjan

Alan Dışı:Üniversitelerin herhangi birprogramında lisans ya da yüksek lisans yapmış olanlar 2 kontenjan

 

Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

 

,Engelli Çalışmaları Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin;(ALES SÖZ)

Alan İçi:Özel  Eğitim Lisans ve Özel Eğitim , Engelli Çalışmaları Yüksek Lisans Programlarından mezun olmak; Bilimsel Hazırlık okutulmayacaktır.2 Kontenjan

Alan Dışı: Herhangi bir Lisans Yüksek Lisans Programlarından mezun olmak; bilimsel hazırlık okutulacaktır. 1 Kontenjan

 

Engelli Çalışmaları Doktora Programı Yabancı  Uyruklular İçin; (ALES Zorunluluğu Yok)

Alan İçi: Özel  Eğitim Lisans ve Özel Eğitim , Engelli Çalışmaları Yüksek Lisans Programlarından mezun olmak; Bilimsel Hazırlık okutulmayacaktır.1 Kontenjan

 

 

 

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

 

Uluslararası İlişkiler Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA puanı)

Alan İçi: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler ya da Ekonomi Politik programlarının birinde tezli yüksek lisans mezunu olmak . 1 Kontenjan

Alan Dışı: Alan içi olarak belirtilen programların dışında Sosyal Bilimlere ilişkin bir alanda tezli yüksek lisans yapmak  1 Kontenjan

 

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı

 

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans  (II. Öğretim)Programı için (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

T.C.  Uyruklular İçin;

Alan şartı olmaksızın herhangi bir 4 yıllık lisans programından mezun olmak. Toplam 20 kontenjan

 

 

 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler  Anabilim Dalı

 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA )

Alan İçi: Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin, İktisat Fakültelerinin, İşletme Fakültelerinin ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin (adı geçen Fakültelerin) Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Ekonomi Politik Bölümlerinden mezun olmak .2 Kontenjan

Alan Dışı:. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin, İktisat Fakültelerinin, İşletme Fakültelerinin, Siyasal Bilgiler Fakültelerinin ya da Hukuk Fakültelerinin (adı geçen Fakültelerin), alan içi olarak kabul edilen bölümler haricinde bir bölümünden mezun olmak. (Alan dışı kontenjandan yerleşen öğrenciler Bilimsel Hazırlık okuyacaktır)1 Kontenjan

 

Tarih Anabilim Dalı

 

Tarih Doktora Programı T.C uyruklular için(ALES-SÖZ)

Alan İçi:Fakültelerin 4yıllık lisans bölümlerinden birinden mezun olmak Türkiye Cumhuriyeti Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak. 1 Kontenjan

 

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı

Eğitim Yönetimi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin(ALES ZORUNLULUĞU YOK)

 Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 30 kontenjan

 

Eğitim Yönetimi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yabancı Uyruklular İçin(ALES ZORUNLULUĞU YOK)

 Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 5 kontenjan

 

Eğitim Yönetimi  Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

  Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 26 kontenjan

 

 

Resim Anasanat Dalı

Resim Sanatta Yeterlik Programı T.C. Uyruklular için; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan içi:Resim, Baskıresim, Heykel ve Grafik alanlarının herhangi birinden yüksek lisans diplomasına sahip olmak3 Kontenjan

 

İşletme Anabilim Dalı

 

Muhasebe ve Denetim  Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 25 kontenjan

 

Yönetim ve OrganizasyonUzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK: Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 28 kontenjan

 

 

 

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA)

Alan İçi:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerininmezun öğrencileri, İşletme Fakültesi mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu mezunları, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının ve Fakültelerinin Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları. Yüksek lisans mezuniyet şartı olarak; herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir. 2 Kontenjan

 

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı Yabancı Uyruklular İçin; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan İçi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerininmezun öğrencileri, İşletme Fakültesi mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu mezunları, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının ve Fakültelerinin Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları. Yüksek lisans mezuniyet şartı olarak; herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir. 2 Kontenjan

 

Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı

Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklular için; (ALES SÖZ)

Alan içi:4 Kontenjan

Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Yabancı Uyruklular için; (ALES ZORUNLULUĞU YOK)

Alan içi: 1 Kontenjan

 


 

Bu içerik 28.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 7196 kez okundu.