2019-2020 Bahar Yarıyılı SOBE EK KONTENJAN EĞİTİM YÖNETİMİ UZAKTAN ÖĞRETİM Tezsiz YL YEDEK KAYIT LİSTESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ EK KONTENJAN  UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YL  YEDEK KAYIT İŞLEMLERİ
 
YEDEK KAYIT TARİHLERİ:
Tezsiz Yüksek Lisans Programları için yedek kayıtlar 24-28 ŞUBAT 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Yedek kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.
Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
 
*** KAYIT HAKKI KAZANAN ADAY KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGENİN ASLINI VE FOTOKOPİSİNİ GETİRMEK ZORUNDADIR. ASLI GETİRİLEN EVRAKIN ASLI GİBİDİR ONAY İŞLEMİ ENSTİTÜMÜZDE YAPILACAKTIR.
Türk Uyruklular;
(1)    Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
(2)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklikbelgesi).
(3)    Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadilibirpuanasahipolmalarıgerekir.Önlisansmezunuikenlisans tamamlayarak başvuruda bulanan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır..
(4)    Nüfus CüzdanıFotokopisi
(5)    Fotoğraf (2 adet)(Vesikalık)
(6)    Askerlik durum belgesi.
 
Yabancı Uyruklular;
(1)    Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
(2)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmişmetni.
(3)    Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmişmetni.
(4)    Türkçe Yeterlik Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesiistenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.
(5)    Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.
(6)    Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)
 
NOT:    Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)
 
NOTLAR:
-Online olarak Tezsiz İkinci Öğretim (İÖ), Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yapılacak başvurularda beyan esas olup, adayların yerleşmeleri halinde kayıt esnasında istenilen belgelerin asıllarını getirmeleri gerekmektedir. Kayıt için istenilen belgeler ile başvuru formundaki bilgiler arasında fark tespit edilmesi durumunda yerleşme ve kayıt işlemi iptal edilecektir.
-Sosyal Bilimler Enstitüsü İkinci Öğretim (İÖ.) Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Öğretim Tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen/kayıtlı olan aday sayısı ek kontenjanların yerleştirmelerinden sonra da 15 kişinin altında kaldığı takdirde bu programlar açılmayacak ve kesin kayıt yaptıranların öğrenim ücretleri de iadeedilecektir.
-Tezsiz Yüksek Lisans programlarında kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan kayıt tarihleri sonrasında boş kalan kontenjanlar için; ilk yedekten başlamak üzere kayıt yaptırmak isteyen adayların sırası ile kontenjan dolana kadar kaydıalınır.
-Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.
-Tezsiz Yüksek Lisans programlarında kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan kayıt tarihleri sonrasında boş kalan kontenjanlar için; ilk yedekten başlamak üzere kayıt yaptırmak isteyen adayların sırası ile kontenjan dolana kadar kaydıalınır.
 
HARÇ ÜCRETLERİ HAKKINDA 
AŞAĞIDA BELİRTİLEN HARÇ ÜCRETLERİ BAŞVURU EVRAKLARI ENSTİTÜ TARAFINDAN EVRAK KONTROLÜ YAPILDIKTAN SONRA VERİLECEK HESAP NUMARASINA YATIRILACAKTIR. MAĞDURİYET YAŞAMAMAK İÇİN EVRAK KONTROLÜ YAPILDIKTAN SONRA HARÇ ÜCRETİNİ YATIRINIZ.
UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DÖNEMLİK ÜCRETİ: 2.200 TL
İKİNCİ ÖĞRETİM /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DÖNEMLİK ÜCRETi: 2.200 TL
Ek Dosyalar
Bu içerik 21.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1055 kez okundu.