100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İŞLETME ANABİLİM DALI MUHASEBE ve FİNANSMAN DOKTORA PROGRAMI “Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm” ALT ALANINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

 

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

 

İŞLETME ANABİLİM DALI

MUHASEBE ve FİNANSMAN DOKTORA PROGRAMI

 

Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm

 

ALT ALANINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Muhasebe ve Finansman Doktora Programı “Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm”alt alanına öğrenci alınacaktır.

Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan ilgili Doktora Programında ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

 

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan Usul ve Esaslarda verilmektedir:

https://yuzikibinbursu.yok.gov.tr/Documents/AnaSayfa/100_2000_Usul_Esaslar.pdf            

 

100/200 YÖK Doktora Bursu kapsamındaki kontenjanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların;

  1. A.          BAŞVURU KOŞULLARI

 

a) T.C. vatandaşı olmak.

 b) İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

 c) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

 ç) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Doktora programına lisans diploması ile başvuracakların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puan almış olmaları gerekir.

 d) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak.

e) Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

 f) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak

g) Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. (Yabancı Dil sınavı geçerlilik süresi sınavın açıklandığı tarih itibari ile 5 yıldır.)

 

B.     BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

1.      Başvuru formu : (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

2.      Dilekçe : Tez yapmak istedikleri alt alanı, herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını ve iletişim bilgilerini belirten imzalı dilekçe

3.      Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4.      ALES (veya eşdeğer) Sonuç Belgesi : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) belgesi (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır).

5.      Diploma : Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır),

6.      Not Durum Belgesi (transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Ön lisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.

7.      Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

8.      6 adet fotoğraf

9.      Askerlik durum belgesi Erkek adaylar içindir. (Kesin kayıtta getirilebilir.)

10.  Özgeçmiş

11.  Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

12.  Adli sicil kaydı olmadığına dair belge (E-Devlet çıktısı olabilir.)

            C. DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA DEĞERLENDİRME

 

 

ALES

Puanı

Yüksek Lisans/Lisans Not

Ortalaması

Sözlü ve/veya Yazılı Sınav

 

Başarı Puanı

 

 

% 50

 

 

% 25

 

 

% 25

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. İlan edilen kontenjan kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjana kayıt yapılır.

 

 

 

               Ç. BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ, SINAV TARİHİ VE YERİ, SONUÇLARIN İLANI

 

Başvuru Tarihleri

Adaylar başvurularını, 31 AĞUSTOS-4 EYLÜL 2020 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yukarıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapmaları gerekmektedir.  Posta yoluyla yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

Başvuru için istenilen belgelerin Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne elden teslim edilmesi gerekmektedir. Geç yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Başvuru Yeri

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

 

Sınav Tarihi ve Yeri

Yazılı ve/veya Sözlü Mülakat

Sınav Tarihi: 09.09.2020

Sınav Saati :10:00

Yer: T.C. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme Anabilim Dalı

 

Sonuç İlan Tarihi ve Yeri

 

11.09.2020 tarihinde sobe.trakya.edu.tr   web adresinde yayınlanacaktır.

 

 

D.    KESİN KAYIT ve DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

 

Kesin Kayıt Tarihi

14-15  Eylül 2020 Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Yedek Kayıt Tarihleri

 16 Eylül 2020

Derslerin Başlama Tarihi

28 EYLÜL 2020 (Akademik takvimde yapılacak güncellemeye göre değişecektir.

 

E.     SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI “ÖZEL EĞİTİM” ALT ALANI

KONTENJANI, BAŞVURU KOŞULLARI

 

Başvuru

Yapılacak

Enstitü

ABD

Kontenjan

Tez Çalışması Yapılacak Araştırma Alanı

 

Başvuru Koşulları / ALES Puan Türü: EA

 İşletme Anabilim Dalı

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı

 

 

3

 

 

Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm

 

Yüksek Lisans derecesi ile Doktora Programına başvuracak adaylar için Doktora programında öğrenimine devam ediyor olmak (tez aşamasına geçmemiş olmak).

Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3,00 veya muadili bir puan olması ve ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 80 ALES puanına sahip olmaları gerekir. 

Muhasebe ve Finansman Doktora Programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA)

Alan İçi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin mezun öğrencileri, İşletme Fakültesi mezunları, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu mezunları,

  • · Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının ve Fakültelerinin Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ile Muhasebe Bölümü mezunları.
  • · Yüksek lisans mezuniyet şartı olarak; herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir

 

Ales PuanTürü:EAl

 

 

NOT: Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Muhasebe ve Finansman Doktora Programı ” Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm”alt alanına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

 

 

 

Ek Dosyalar
Bu içerik 24.08.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4447 kez okundu.