KAYITLI ÖĞRENCİLERİMİZİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMLERİ HAKKINDA DUYURU..

KAYITLI ÖĞRENCİLERİMİZİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMLERİ HAKKINDA DUYURU..

2017-2018 Eğitim öğretim yılı GÜZ  yarıyılı ders kaydı ve kayıt yenileme  yapacak adaylar 11-15 EYLÜL 2017   tarihleri arasında  ders seçimlerini  yapmalıdırlar.Ders kaydı veya kayıt yenileme yapacak adayların izleyeceği yol aşağıdaki gibidir.
1)Öğrenci bilgi sistemine girilir.(http://obs.trakya.edu.tr/)
2)Ekranın sol tarafında bulunan “Şifre gerektiren işlemler için lütfen sisteme giriş yapınız” ibaresinin altındaki “Giriş” tuşuna basınız. Açılan pencereyeöğrenci no ve şifrenizi yazıp, “Giriş” tuşuna tıklayınız. ,Şifre kısmına T.C.Kimlik numarası girilmelidir. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz şifre kısmına doğum yıllarını girmelidirler örneğin;2005 gibi.Daha önceden şifre değişikliği yapan adaylar belirledikleri  şifre ile giriş yapabilmektedirler.
3)Sisteme girdikten sonra
*Sol bölümde yer alan “Kayıtlanma” seçeneğinden “Kayıt Yenileme” işlemini seçiniz.
*Açılan ekranın üst kısmında “Alabileceğim Dersler”, onun altında ise“Seçtiğim Dersler” yer almaktadır. Eğer geçmiş yıllardan başarısız olduğunuz dersler var ise bu dersler “Seçtiğim Dersler” alanında önceden seçilmiş olarak gelecektir.Önceki dönemlerde alıp Başarısız oldugunuz ders zorunlu ders değil ise ders değişikliği yapılabilmektedir.
*Yeni dönemde almak istediğiniz dersleri üzerine tıklayarak seçiniz ve“+Seçtiğim Dersleri Ekle” tuşuna basarak tek tek ekleyiniz.
*Alttan almak zorunda olduğunuz ve yeni seçtiğiniz dersler, “Seçtiğim Dersler”alanında yer almaktadır. Son kontrollerinizi yaptıktan sonra “Seçimlerimi Kaydet” tuşuna basarak ders seçme işlemini sonlandırabilirsiniz.
*Danışmanınız bu sürece onay verinceye kadar, seçilmiş olan dersler üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.
*Bilimsel hazırlık aşamasında olanlar 12 kredilik bilimsel hazırlık dersi seçeceklerdir.
*Ders aşamasında olan öğrenciler  5 tane ders (EN AZ 30 AKTS OLMAK KOŞULU İLE)  ve DAHA ÖNCE HİÇ ALMAYAN VEYA ALIP BAŞARISIZ OLANALAR ZORUNLU OLARAK  SEMİNER dersini seçmeleri gerekmektedir. YANİ 5 TANE NORMAL DERS VE SEMİNER DERSİ İLE BİRLİKTE 6 DERS SEÇECEKLERDİR.NOT:SEMİNER DERSİNİ ÖNCEKİ DÖNEMLERDE  ALAN VE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER SEMİNER DERSİNİ ŞEÇMEMELİDİR.SEMİNER DERSİNİ HİÇ ALMAYAN VEYA DAHA ÖNCEKİ DÖNEMLERDE  ALARAK BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ SEMİNER DERSİNİ SEÇMEK ZORUNDADIRLAR.
*Tez aşamasında bulunan ve teze geçen öğrencilerimiz Tez Çalışması ve Uzmanlık Alan dersini seçeceklerdir.Ayrıca tez aşamasına yeni  geçen ve daha önce tez aşamasında bulunan  fakat Seminer dersini hiç  almayan veya daha önceki dönemlerde alarak başarısız olan öğrencilerimizin de Seminer dersini zorunlu olarak TEZ ÇALIŞMASI VE UZMANLIK ALAN DERSLERİ İLE BİRLİKTE   seçmeleri gerekmektedir.
NOT:Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan eğitim programında Seminer dersi okutulmamaktadır.Seminer dersi sadece Doktora ve Tezli yüksek programı öğrencilerine okutulmaktadır.
*Tezsiz ve Uzaktan Eğitimi Öğrencilerimizden Proje aşamasında olanlar Dönem projesini seçeceklerdir.
*Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi Savunma aşamasında olanlar Yeterlik ve Tez Önerisini seçeceklerdir.
ÖĞRENCİ NUMARASI İLE HARÇ ÜCRETİNİ YATIRAMAYAN VEYA BANKADA ÖDEMİSİ GEREK HARÇ TUTARI FARKLI GÖZÜKEN ADAYLAR AŞAĞIDA VERİLEN TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) HESAP NUMARALARINA HARÇ ÜCRETLERİNİ YATIRIP MAKBUZLARI ENSTİTÜMÜZE ULAŞTIRARAK HARÇ DÜZELTMELERİNİN YAPILMASINI İSTEMELİDİR.MAKBUZLARI MAİL  İLE ULAŞTIRABİLİRSİNİZ.

UZAKTAN EĞİTİM DE OKUMAKTA OLUP 4. DÖNEM VE ÜZERİ DÖNEM GEÇİREN ÖĞRENCİLER DERS BAŞINA 375 TL YATIRACAKTIR.HERHANGİ BİR DERS ALMAYIP SADECE  DÖNEM PROJESİ ALAN ÖĞRENCİLER 375 TL YATIRACAKTIR.4.DÖNEM VE ÜZERİ OLAN ÖĞRENCİLERİN SİSTEMDE  DAHA FAZLA HARÇ ÜCRETİ GÖZÜKMESİ DURUMUNDA ÖĞRENCİLER AŞAĞIDAKİ UZAKTAN EĞİTİM HESAP NUMARASINA DERS BAŞI 375 TL OLACAK ŞEKİLDE HARÇ ÜCRETLERİNİ YATIRARAK  MAKBUZLARI 
İŞLETME UZAKTAN EĞİTİM OKUYANLAR :muhammeddurna@trakya.edu.tr
MUHASEBE VE DENETİM OKUYANLAR     :ilknurkurdoglu@trakya.edu.tr
EĞİTİM YÖNETİMİ, TEFTİŞİ, PLANLAMASI VE EKONOMİSİ OKUYANLAR :ozlemguckan@trakya.edu.tr
adreslerine e-mail atarak harç düzeltmelerini yaptırtabilirler.
HARÇ ÜCRETLERİ  ÖĞRENCİ NUMARASI İLE TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) ŞUBE VE BANKAMATİKLERİNDEN  YATIRILMALIDIR.SADECE 3.DÖNEMİNİ DOLDURAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ AŞAĞIDAKİ UZAKTAN EĞİTİM HESAP  NUMARASINA HARÇ ÜCRETİ YATIRIP MAKBUZU MAİL ATMALARI GEREKMEKTEDİR DİĞER ÖĞRENCİLER ÖĞRENCİ NUMARASI İLE BANKADAN YATIRCAKLARDIR.
TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)HESAP NUMARALARI :
EFT YAPACAK ÖĞRENCİLER ALICI KISMINA T.Ü SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YAZMALARI GEREKMEKTEDİR.
ENSTİTÜ BİRİNCİ ÖĞRETİM IBAN NO: TR310003200000000034395854

YABANCI UYRUKLULAR İÇİN HESAP/IBAN NUMARASI :TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) 
 Hesabı IBAN Numarası
İban : TR310003200000000034395854

ENSTİTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM IBAN NO:TR460003200000000034433220 HESAP NO:34433220(BU HESAP NUMARASINA SADECE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KAYITLI ÖĞRENCİLERMİZ HARÇ ÜCRETİ YATIRACAKTIR.)

ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM IBAN NO:TR350003200000000034433224 HESAP NO:34433224(BU HESAP NUMARASINA SADECE UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ HARÇ ÜCRETİ YATIRACAKTIR.)

BANKADA ADI ÇIKMAYAN ÖĞRENCİLER AŞAĞIDA Kİ HESAP NUMARASINA YATIRABİLİRLER:

TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)
Sorunlular Hesabı IBAN Numarası
İban : TR900003200000000034395859

NOT:HARÇ ÜCERTİNİ YATIRAN ÖĞRENCİLER DERS KAYITLARI YAPILDIKTAN SONRA DÖNEM İÇERİSİNDE  MAKBUZLARINI DANİŞMANLARINA İLETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
Bu içerik 10.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 6988 kez okundu.